Jens Hjertø-Dahl jubler etter å ha gitt Tromsø ledelsen mot finske KuPS i kvalifisering til conferenceligaen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Drømmescoring ga Tromsø ny 1-0-seier – videre i europacupkvalifiseringen

Tromsø misset straffespark, men slo finske KuPS 1-0 også hjemme og er videre til tredje runde i kvalifiseringen til conferenceligaen.

Av NTB | 01.08.2024 21:02:45

Sport: En drømmescoring etter en snau halvtime avgjorde kampen. Jakob Napoleon Romsaas slo en vakker diagonal bruddball fra egen halvdel, og Jens Hjertø-Dahl stormet alene mot bortemålet. Alene med keeper gjorde han ingen feil.

Tromsø hadde 1-0-ledelse fra bortekampen i Kuopio og holdt på å få en kjempestart på returkampen. Før halvannet minutt var spilt gikk Lasse Nordås ned i duell med Samuli Miettinen i gjestenes felt, og dommeren pekte på straffemerket.

Nordås tok straffen selv. Han stoppet i tilløpet før han skjøt lavt mot hjørnet, men så keeper Johannes Kreidl kaste seg og slå ut. Det var en god redning.

KuPS var godt med i kampen spillemessig, men skapte ikke mange sjanser, og etter Tromsøs ledermål var det aldri særlig grunn til uro med tanke på avansement, selv om Matias Siltanen var nær scoring med et tverrliggertreff.

Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen måtte ut ved pause på grunn av sykdom, men laget greide seg fint også uten ham.

Lasse Nilsen var nær scoring ti minutter før full tid, men leverte en ny god redning.

KuPS-innbytter Jerry Voutilainen satte Jakob Haugaard på prøve i det 83. minutt, men den besto TIL-keeperen med glans. På overtid reddet han også et skudd fra Clinton Antwi.

Tromsøs motstander i neste runde blir skotske Kilmarnock, som tapte sin kamp i europaligakvalifiseringen. Mandag trekkes den mulige motstanderen i fjerde og siste kvalifiseringsrunde.

Midtveis i omgangen brukte Romsaas farten på et langt framspill og tok ballen rundt keeper, som møtte ham utenfor feltet, men vinkelen ble for spiss. Det ble bare hjørnespark ut av det.

Etter drøyt 70 minutter prøvde Nordås skuddfoten fra langt inne på egen halvdel da han så at Kreidl sto veldig langt ute. Det var godt tenkt, men skuddet var ikke godt nok, og ballen forsvant utenfor.