Menu
Viktor Hovland i aksjon på 1. runde av golfturneringen i OL. Foto: George Walker IV / AP / NTB

Sur avslutning for solid Hovland: – Den der gjør vondt

Viktor Hovland slet med å senke birdieputtene på 1. runde av golfturneringen i OL og avsluttet svakt. Det norske medaljehåpet endte ett slag under par.

Av NTB | 01.08.2024 17:33:17

Sport: Nordmannen fikk en kjempestart med to birdier på de tre første hullene. Han fortsatte å spille solid golf uten noen feil, men til tross for flere birdiemuligheter gikk han de første ni hullene «bare» to slag under par.

Også på de siste ni jobbet putteren lenge mot det norske golfesset, men på hull 16 kom det en ny birdie. Da Hovland skulle slå ut på siste hull, ble turneringen satt på pause grunnet fare for lyn og torden.

Etter en liten pause kom de i gang igjen, og avslutningen ble av det svært sure slaget for nordmannen.

Han havnet i problemer og måtte til slutt notere dobbeltbogey.

– Det sier alt om dagen. Han stivner litt i kroppen og ender opp med dobbeltbogey. Det der gjør vondt, sa Max-kommentator Per Haugsrud.

– Han burde vært enkelt fem slag under par, konkluderte medkommentator Henrik Bjørnstad.

Hovland ligger på en foreløpig på 29.-plass på ett slag under par. Japanske Hideki Matsuyama leder på åtte slag under par.

Det virket å vekke norskmexicaneren, som kom seg tilbake på par med birdier på hull 12, 15 og 17. På det siste hullet skaffet han seg en birdiesjanse, men han avsluttet med par.

Ventura har spilt godt på PGAs B-tour denne sesongen. Det har ført ham opp i kampen om å skaffe seg PGA-plass neste sesong.

Hovland har slitt i årets sesong etter fjorårets seier i PGA-sluttspillet. Han ankom likevel Paris med et positivt sinn.

– Nå har jeg tatt meg litt ferie, slappet av og prøvd å nullstille litt. Jeg må jobbe med de tingene jeg trenger for å fikse de tingene jeg har slitt med. Du skal ikke se bort fra at det blir en bra uke nå. Jeg er positiv, sa Hovland på et pressetreff tirsdag.

Totalt 60 utøvere stiller i OL-konkurransen. Samtlige spiller alle fire dager fram til søndagens avslutning. Til tross for tordenvær i morgentimene torsdag var det strålende forhold da spillerne startet turneringen. På tampen ble det stopp i spillet en stund grunnet fare for lyn.

I 2018 ble Ryder Cup-turneringen avviklet på OL-banen.

Kristoffer Ventura fikk en tøff start på OL-turneringen med to bogeyer etter seks hull, og han tok heller ikke vare på birdiesjansene. På hull ni havnet han i problemer og måtte tåle en ny bogey.

Hovland gikk første runde sammen med regjerende OL-mester Xander Schauffele (USA) og spanske Jon Rahm. Schauffele har i årets sesong vunnet majorturneringene PGA-mesterskapet og British Open og er i kjempeform. Det viste han da han gikk 1. runde seks slag under par. Rahm endte fire slag under par.

Banen på anlegget Le Golf National er kjent for å være krevende, men svært gode spilleforhold har gitt gode resultater den første runden.

(©NTB)

Flere nyheter: