Menu
Helene Næss og Marie Rønningen i aksjon i OL-seilasene i 49er FX utenfor Marseille. Foto: Carolyn Caster, AP / NTB

Medaljeseilasen i 49er FX utsatt – Næss og Rønningen må vente

Onsdagens medaljeseilasene i Paris-OL, 49er for menn og 49er FX for kvinner, er utsatt inntil videre på grunn av svak vind i Marseille.

Av NTB | 01.08.2024 16:32:54

Sport: Det betyr at Helene Næss og Marie Rønningen må vente før de skal konkurrere om olympiske medaljer som kan bli Norges første i lekene.

Den norske båten er på fjerdeplass før den siste og avgjørende seilasen, der plassifferpoengene dobles. Alle de tre båtene som er foran dem er innenfor rekkevidde dersom de norske ender høyt oppe på listene.

– Jeg er utrolig stolt av Helene og Marie, som klarer å seile sin beste regatta noensinne når det gjelder som mest. Det har vært varmt og vanskelige vindforhold med store skift og store trykkforskjeller, men de har likevel seilt fort, smart og tøft, sier trener Thomas Guttormsen om den norske duoen før medaljeseilasen.

– De har grepet mulighetene når de er kommet, og de har også maktet å legge vanskeligheter og nedturer underveis bak seg.

Torsdag skulle medaljeseilasen egentlig starte 15.43, etter at mennene i 49er hadde kåret sine medaljevinnere. Mennenes seilas kom i gang betydelig forsinket, men måtte avbrytes fordi det var for lite vind.

Det er uvisst når mennene kan starte, og om det vil skje torsdag. Blir mennene ferdige i tide, kan kvinnene avvikle sin seilas fredag. Ellers må en eller begge av medaljeseilasene trolig utsettes til fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: