Menu
Argos Georgia. Foto: Ervik Havfiske
Argos Georgia. Arkivfoto :Ervik Havfiske

Søket etter savnede etter «Argos Georgia»-forliset avsluttet

Et omfattende søk etter de fire savnede etter forliset av fiskebåten «Argos Georgia» utenfor Falklandsøyene er nå avsluttet. Til tross for store innsatser, har man ikke funnet noen spor av de savnede.

Av tomas | 01.08.2024 08:42:42

Falklandsøyene: Et omfattende søk etter de fire savnede etter forliset av fiskebåten «Argos Georgia» utenfor Falklandsøyene er nå avsluttet. Til tross for store innsatser og et søkeområde på over 11 000 kvadratkilometer, har man ikke funnet noen spor av de savnede, melder myndighetene på Falklandsøyene

Ulykken, som inntraff mandag 22. juli, har berørt mange liv. 27 personer var om bord da båten sank. 14 personer ble reddet, mens ni mistet livet. De etterlatte etter de omkomne er nå i ferd med å få hjem sine kjære til Storbritannia.

Krevende operasjon
Redningsaksjonen og det påfølgende søket har vært svært krevende, og myndighetene på Falklandsøyene har uttrykt stor takknemlighet for alle som har deltatt. Det enorme området, værforholdene og den lange tiden det tok før de overlevende ble reddet, har gjort operasjonen svært utfordrende.

Håpet sluknet
Selv om håpet om å finne de savnede i live har vært lite, har søket pågått i flere dager. Nå har myndighetene imidlertid konkludert med at det ikke er mer å gjøre. Fartøy som ferdes i området vil likevel bli bedt om å holde øynene åpne for eventuelle spor.

Flere nyheter: