Menu
Felix Auger-Aliassime skal bryne seg på Casper Ruud i OL-kvartfinalen torsdag. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Auger-Aliassime tvunget ut i tresetter før OL-kvartfinalen mot Ruud – har spilt seks kamper i Paris

Canadiske Felix Auger-Aliassime måtte gjennom tre sett i onsdagens sene doublekamp i Paris-OL. Torsdag ettermiddag venter Casper Ruud i kvartfinalen i single.

Av NTB | 01.08.2024 08:12:44

Sport: Etter onsdagens avansement mot Francisco Cerundolo meddelte Ruud overfor NTB at det var fordel nordmannen at kvartfinalemotstanderen måtte gjennom en mixed double-kamp før singlekampen torsdag.

Der spilte Auger-Aliassime i tospann med Gabriela Dabrowski, og den canadiske duoen vant mot amerikanerne Coco Gauff og Taylor Fritz.

Auger-Aliassime og Dabrowski måtte imidlertid grave dypt for seieren. Det første settet ble vunnet 7-6 etter tiebreak, før Gauff og Fritz utlignet til 1-1 med 6-3-seier i det andre. Det avgjørende tiebreaket endte med 10-8-seier til den canadiske duoen.

Torsdag ettermiddag, i den tredje kampen på Suzanne-Lenglen-banen, skal Ruud og Auger-Aliassime spille om semifinaleplass i Paris.

– Jeg er glad for at han skal spille mixed i kveld og ikke jeg med tanke på energibruk. Jeg kommer nok til å komme i seng litt før ham. Jeg kommer til å få en middag nå, og det gjør ikke han. Det er små ting som kan spille inn, forklarte Ruud til NTB onsdag kveld.

Siden søndag har Auger-Aliassime spilt seks kamper på rødgrusen i Paris. Ruud har spilt halvparten så mange.

(©NTB)

Flere nyheter: