Menu
Barna til Marianne Amundsen som ble drept på Nav Årstad i 2021 har på sendt et krav mot Arbeids- og velferdsdirektoratet samt varslet et mulig søksmål. Foto: Torstein Bøe / NTB

Etterlatte etter Nav-drapet i Bergen varsler søksmål

Barna til Marianne Amundsen (57) som ble drept på Nav Årstad i Bergen i 2021 varsler søksmål mot staten på grunn av manglende sikkerhet ved kontoret.

Av NTB | 31.07.2024 22:03:04

Kriminalitet og rettsvesen: John Christian Elden, bistandsadvokat for Amundsens barn, har sendt det han betegner som et forvaltningsmessig krav mot Arbeids- og velferds­direktoratet. Brevet er samtidig et varsel om søksmål, skriver Bergens Tidende.

Kravet fra de fire barna baserer seg både på den fysiske sikkerheten og at arbeidsmiljøloven ble brutt.

– Nav kunne, og burde, satt i verk flere tiltak for å forebygge angrepet og de alvorlige konsekvensene av dette for Marianne Amundsen og hennes etterlatte, heter det i brevet.

I brevet nevnes en rapport Arbeidstilsynet lagde på Nav-kontoret etter drapet hvor det ble påvist brudd og avvik.

– Hovedpoenget deres er at Nav må ta ansvar som arbeidsgiver og ikke risikere å sette andre i samme ubeskyttede situasjon som deres mor, sier Elden til BT.

Elden skriver at et søksmål kan unngås hvis Nav påtar seg ansvar for brudd på ansattes menneskerettigheter.

– Kronebeløpet er ikke sentralt for dem, men at staten tar ansvar.

Firebarnsmoren Marianne Amundsen (57) ble drept på jobb på Nav Årstad høsten 2021. En mann i 40-årene er dømt til 21 års fengsel for drapet og for drapsforsøk på en kollega av Amundsen.

(©NTB)

Flere nyheter: