Menu
Helene Næss og Marie Rønningen er i medaljekampen i 49er FX, som avsluttes med medaljeseilas torsdag. Foto: Henrik Montgomery, TT / NTB

Næss og Rønningen i medaljekampen i 49er FX – 2 poeng bak bronseplass før medaljeseilasen

Helene Næss og Marie Rønningen er i medaljekampen etter de tre siste innledende OL-seilasene i 49er FX-klassen i Marseille.

Av NTB | 31.07.2024 17:33:05

Sport: Torsdag starter de medaljeseilasen på 4.-plass med bare 2 poeng opp til bronseplass og 9 poeng til lederbåten. Det betyr at edelt metall er innen rekkevidde.

De ti beste båtene deltar i medaljeseilasen, der plasseringspoengene dobles. Det betyr at det er mulig å ta inn inntil 18 poeng på en konkurrent. Om Næss og Rønningen slår den franske lederbåten med Sarah Steyaert og Charline Picon med fem plasseringer, går de forbi.

I den første av onsdagens tre seilaser noterte den norske duoen sin hittil beste plassering med 2.-plass, slått bare av svenskene Vilma Bobeck og Rebecca Netzler.

I 11. og nest siste innledende seilas ble det 5.-plass på den norske båten. Bobeck og Netzler vant også den seilasen, men svenskene feilet i den siste seilasen for dagen og ble bare nummer 18. Med 8.-plass tok Næss og Rønningen også innpå Steyaert/Picon (10.-plass) og nederlandske Odile van Aanholt/Annette Duetz (14.-plass).

Før medaljeseilasen er Næss/Rønningen 2 poeng bak Bobeck/Netzler, 7 bak van Aanholt/Duetz og 9 bak Steyaert/Picon.

Siden har den norske duoen bare ensifrede plasseringer: 5-9-5-5-7-2-5-8. Det har løftet dem inn i medaljeseilasen torsdag.

49er FX er den olympiske båtklassen for kjølbåt kvinner.

I brettseiling, der Mina Mobekk er norsk deltaker, er det ikke gjennomført noen seilaser onsdag på grunn av ugunstige vindforhold.

Samtidig endte lederbåtene fra Nederland og Frankrike langt bak, og dermed jevnet det seg kraftig ut i tetstriden. Næss og Rønningen var fortsatt på 4.-plass, men med bare 12 poeng opp til lederne.

Den norske båten fikk en beskjeden start på OL-seilasene i Marseille med plasseringene 10-7-13 første dag. Dagen etter var de en av fem båter som ble disket for tjuvstart i den 4. seilasen, og det ble dermed den seilasen de stryker i sammendraget.

(©NTB)

Flere nyheter: