Menu
Politibåt. FOTO: Marell / Politiet

Politiets nye båter skaper fremdeles hodebry

Problemene med båtene, av typen M12-rib, har vist seg å være mer omfattende enn først antatt. Politiet i Sør-Vest gikk til anskaffelse av en slik båt i 2023. Den har siden stort sett lagt til kai.

Av tomas | 31.07.2024 15:13:24

Politibåter: Politiets nye båter, som skulle styrke beredskapen langs kysten, har i stedet blitt liggende til kai på grunn av vedvarende tekniske problemer. Til tross for at det har gått over et år siden de første båtene ble levert, har verken Oslo,Vest og Sør-Vest politidistrikt klart å få dem i full drift.

Sør-Vest politidistrikt gikk til anskaffelse av en slik båt i april 2023. Prisen var åtte millioner, Sør-Vest politidistrikt brukte to millioner av eget budsjett til båtkjøpet.

Problemene med båtene, av typen M12-rib, har vist seg å være mer omfattende enn først antatt. Bensindamp i førerhuset er en av de største utfordringene, og har ført til at båtene flere ganger har blitt tatt ut av tjeneste. Til tross for at produsenten, Marell, har jobbet med å løse problemene, har de ikke klart å finne en varig løsning.

– Vi er selvsagt frustrerte over situasjonen, sier Truls Nygaard Djupvik, seksjonsleder for transportmidler i Politiets fellestjenester (PFT) til fagbladet Politiforum.

Politiet ønsker å ha disse båtene i tjeneste, men vi er avhengige av at produsenten leverer en sikker og pålitelig løsning.

For å få bukt med problemene har PFT nå hentet inn et eksternt kontrollorgan for å gjennomføre en grundig undersøkelse av båtene. Målet er å avdekke eventuelle feil eller mangler som kan være årsaken til de vedvarende problemene.

– Vi håper at denne undersøkelsen vil gi oss de svarene vi trenger for å komme videre, sier Djupvik.

Kostnadene for den eksterne vurderingen bærer PFT selv. Til tross for at det er produsenten som har ansvaret for å levere et fungerende produkt, mener PFT at det er viktig å få avklart situasjonen så raskt som mulig.

Når problemene vil være løst, er det foreløpig uvisst.

Flere nyheter: