Menu
Heidi Weng vant i Lysebotn. Foto: Carina Johansen / NTB

Weng knuste Andersson i motbakkene i Lysebotn – Slind og Musgrave best i staking

Heidi Weng var i egen klasse da Blinkfestivalen ble innledet med motbakkekonkurransen Lysebotn Opp onsdag. Den svenske yndlingen Ebba Andersson ble klart slått.

Av NTB | 31.07.2024 14:33:21

Sport: De 7,5 tøffe kilometerne i Lysebotn har blitt en tradisjonsrik del av Blinkfestivalen. I forkant av onsdagens renn pekte alle piler mot en duell mellom Weng og Andersson.

Det ble det også. Til slutt var Weng den klart sterkeste av de to.

I mål hadde Enebakk-jenta 27 sekunder til gode på Andersson. Helene Marie Fossesholm fulgte deretter, men var slått med hele ett minutt og 49 sekunder av Weng.

Kristin Fosnæs Austgulen, som for første gang i karrieren fikk elitelandslagsplass i vår, tok fjerdeplassen. Hun var distansert med ytterligere ni sekunder.

I klassen for menn var Simen Hegstad Krüger best. Han endte 22 sekunder foran Irineu Esteve Altimiras fra Andorra, mens Mika Vermeulen fra Østerrike ble nummer tre.

– Jeg fikk en luke ved den første spurtprisen, og på forhånd hadde jeg tenkt å gå for den for i hvert fall å få noe ut av dagen, la hun smilende til.

Langrennsstjernen fikk gode svar på at sommerformen er solid.

– Jeg har følt meg veldig bra siden jeg var i høyden for tre uker siden. Det føltes ikke så bra i forkant og i Frankrike, men etterpå har jeg vært pigg, sa Weng.

Onsdagens vinner stiller også til start i langløpet under Blinkfestivalen torsdag.

Andrew Musgrave staket best på herresiden. Han slo Eirik Sverdrup Augdal med 20 sekunder. Svenske Johannes Eklöf var tredjemann.

I kvinneklassen ble det ikke overraskende seier til Astrid Øyre Slind. Hun vant foran sist vinters store langløper på kvinnesiden, Emilie Fleten. Kun ni sekunder skilte dem.

Silje Øyre Slind ble tredje best, slått med over to minutter av tvillingsøster Astrid.

– Jeg følte meg veldig bra i dag. Jeg dro i starten på flatene, selv om det i motvinden kanskje ikke var ideelt å gå først der. Samtidig fant jeg fin flyt og roet meg ned, sa Weng til NTB etter målgang.

Det var også en egen klasse for dem som ønsket å stake opp motbakkene i Lysebotn. Der var ikke uventet langløpseliten, som til daglig er å finne i Ski Classics, godt representert.

(©NTB)

Flere nyheter: