Menu
Lotte Miller har tydelige sår på ryggen etter velten. Foto: David Goldman / AP / NTB

Miller krasjet og måtte bryte triatlonkonkurransen – fortsatt klar for blandet stafett

Lotte Miller måtte bryte triatlonkonkurransen i Paris-OL etter å ha krasjet to ganger under sykkeldelen. 28-åringen virker positiv til å delta i stafett mandag.

Av NTB | 31.07.2024 12:03:03

Sport: Miller klarte aldri å fullføre triatlonkonkurransen, mens Solveig Løvseth havnet på en skuffende 48.-plass, 10.54 minutt bak den franske gullvinneren Cassandre Beaugrand.

Uhellene som gjorde at Miller måtte bryte triatlonkonkurransen sådde tvil om hun kunne bli klar til start på blandet stafett førstkommende mandag, men det ser ikke ut til å være noen fare.

På spørsmål fra NTB om hva fallene kan bety for deltakelsen i blandet stafett, beroliger Miller alle de som hadde begynt å tvile.

– Det betyr forhåpentligvis ingenting. Forhåpentligvis så er det fine, tørre forhold på stafetten. Jeg kan kjøre som jeg vanligvis kjører med litt mer trygghet og aggressivitet og jeg har en kjempegod erfaring med hvordan svømmingen og løypa er, så får jeg løpt til slutt, sa Miller.

Norge har ikke med reserver i triatlon i OL og er dermed avhengig at Miller kan stille mandag for å delta på blandet stafett. Der ser det fortsatt ut til at en revansjelysten Miller skal stille i lag med Løvseth og triatlonherrene Kristian Blummenfelt og Vetle Thorn.

– Jeg klarte på andrerunden å svømme altfor langt faktisk. Jeg ser ikke den bøyen jeg skal rundt og det vet jeg ikke hvordan jeg klarte. Da var det egentlig helt kjørt for min del, for da tok det ganske lang tid før jeg merket det, sa Løvseth til diverse norske medier etter triatlonkonkurransen.

Miller har slitt med ryggen og ble operert foran inneværende sesong. 28-åringen hadde synlige skader allerede etter først velt i onsdagens konkurranse.

– Jeg er stiv, det pumper litt og det verker, men vi har jo alle trynt på sykkel. Det gjør litt vondt og du kjenner det, sa Miller om hvordan hun følte seg etter triatlonkonkurransen.

Foran lekene ble Norges stafettlag regnet som en potensiell medaljekandidat. Etter skadene til Miller og et ellers svakt triatlon for de norske kvinnene, ser det medaljesjansene dårligere ut, om Norge i det hele tatt stiller.

Da utøverne ga seg i kast med sykkeldelen ble det for alvor kaos. Regnvåte delvis brosteinsbelagte gater gjorde at en lang rekke profiler måtte i bakken.

Miller var blant dem som deiset i bakken.

28-åringen krasjet først én gang, og etter drøyt 20 kilometer på sykkel falt hun i bakken ytterligere en gang. Det gjorde at Miller måtte bryte triatlonkonkurransen.

Den andre norske deltakeren Solveig Løvseth, kom seg unna sykkeldelen uten store problemer, men havnet langt bak tidlig i konkurransen.

– Det var langt, hardt og litt ensomt og veldig kult på en gang, sa Løvseth til diverse norske medier etter konkurransen.

Gullet endte hos franske Beaugrand, mens Julie Derron fra Sveits og britiske Beth Potter sikret henholdsvis sølv og bronse.

Natt til onsdag kom imidlertid beskjeden om at vannet var forsvarlig å svømme i. Dermed kunne Løvseth og Miller stupe ut i Seinen da triatlonen startet klokken 8.

Den regnvåte asfalten skapte derimot størst problemer for triatlon-utøverne onsdag. Forholdene bedret seg riktignok utover i konkurransen.

Det kan være godt nytt for herrene, som setter i gang med sitt triatlon klokken 10.45. Der stiller Kristian Blummenfelt som tittelforsvarer etter gullet i OL i Tokyo i 2021. Vetle Thorn levnes også mulighet på medalje.

Lagkamerat Solveig Løvseth er også revansjelysten etter en skuffende oppvisning på triatlonkonkurransen onsdag. Der svømte hun blant annet feil og havnet langt bak på svømmedelen.

Miller og Løvseth havnet på etterskudd allerede etter den omstridte svømmedelen i Seinen.

Det var lenge usikkert om svømmedelen kunne gjennomføres på grunn av vannkvaliteten i Seinen. Det er først og fremst regnet som kom 26. og 27. juli som har skapt bakterieproblemer i den franske elven.

(©NTB)

Flere nyheter: