Menu
Foto: Svein Egil Økland/Etnemarknaden

Etnemarknaden byr på folkefest i helgen

Til helgen er det nok en gang klart for et av Vestlandets største og mest populære markeder, Etnemarknaden. Markedet har noe for hele familien og har de siste årene hatt opp mot 11.000 besøkende.

Av tomas | 31.07.2024 11:10:55

Etne: Etnemarknaden er en av Vestlandets største og mest populære markeder, med en lang og stolt historie helt tilbake til 1981. Arrangementet, som drives av fem lokale, frivillige organisasjoner, har som mål å skape gode kultur- og familieopplevelser for både store og små.

Hvert år, i begynnelsen av august, fylles Etne med liv og røre når markedet åpner dørene. Over tre dager kan besøkende glede seg over et bredt spekter av aktiviteter, konserter og ikke minst et stort marked med rundt 150 utstillere. På kveldstid er det duket for fest og moro, skriver arrangøren på sine nettsider.

Opp mott 11.00 besøkende
Etnemarknaden trekker til seg et stort publikum fra hele regionen, med et anslått besøkstall på rundt 11 000 mennesker hvert år. Markedets sentrale beliggenhet i forhold til Sunnhordaland, Nord-Rogaland og Hardanger gjør den lett tilgjengelig for folk i et stort geografisk område.

– Markedet er kjent for å tilby noe for hele familien, sier festivalsjef Vidar Lund til Radio Haugaland.

Med sin lange tradisjon og brede appell har Etnemarknaden blitt en viktig del av kulturlivet i regionen. Markedet er ikke bare en kommersiell begivenhet, men også en sosial arena hvor folk møtes, utforsker og feirer sammen.

Det ser også ut som værgudene er på markedets side. Det er meldt temperaturer opp mot 23 grader, men et par regndråper blir det også. Men det har sjeldent stoppet en Vestlending.

Flere nyheter: