Menu
Arild Brakstad. Foto: Privat/Facebook
Foto: Privat/Facebook

Mannen bak Norges første svartmetallmusikal er død

Musikeren, tekstforfatteren, foredragsholderen og skuespilleren Arild Brakstad er død, 52 år gammel. Brakstad er mest kjent for komponisten bak svartmetallmusikalen «Svartediket».

Av NTB | 31.07.2024 11:16:52

Kultur og underholdning: Han var en fremtredende skikkelse i teatermiljøet i Bergen. Aller mest kjent var han kanskje som forfatteren og komponisten bak svartmetallmusikalen «Svartediket».

Oppsetningen var etter alt å dømme verdens første musikal som tok utgangspunkt i denne musikksjangeren. Den fikk ifølge BT mye oppmerksomhet da den i forbindelse med Festspillene ble satt opp på Den Nationale Scene i Bergen i 2010 – med artisten Gaahl i en av rollene.

Brakstads familie sier til BA at det likevel var forestillingen «Det Sorte Gullet» som betydde mest for Brakstad selv.

Den ble vist over 300 ganger på seminarer og arrangementer rundt i Norge, blant annet for Nav og flere helseforetak, og fokuserte på problemstillinger rundt mental helse.

– Vi har mistet en personlighet, en karakter, et menneske som har betydd mye for veldig mange. Han har alltid satt et spesielt fotavtrykk hvor enn han har vært, sier Stig van Eijk, som har jobbet tett med Brakstad de siste årene på Fyllingsdalen Teater, til BA.

(©NTB)

Flere nyheter: