Menu
ARKIVBILDE: Daniel Deniazi

Rettssak mot drapstiltalt vestlending i Polen må starte på nytt

En mann fra Vestlandet er tiltalt for drap på sin polske ekskjæreste i Polen. Rettssaken begynte i desember, men må starte på nytt fordi en dommer er blitt syk.

Av NTB | 30.07.2024 21:12:55

Kriminalitet og rettsvesen: Dommeren må dermed erstattes, og rettssaken må begynne om igjen i starten av september, opplyser aktor Bartosz Janiszewski til Bergens Tidende.

I november 2022 ble mannen pågrepet i København etter at en 26 år gammel kvinne ble funnet død i den polske byen Oświęcim.

Nordmannen og den polske kvinnen var ekskjærester og har et barn sammen. I tillegg til å stå tiltalt for drapet på kvinnen er han tiltalt for å ha kidnappet deres felles barn, som var sammen med ham da han ble pågrepet i Danmark.

Rettssaken startet opprinnelig i desember i 2023. Det ble da besluttet at saken skulle gå for lukkede dører, og det er ikke kjent hvordan nordmannen stiller seg til anklagene.

Nå må trolig alt gjøres på nytt. Det inkluderer spørsmål om straffskyld, åpningsprosedyrer, forklaringer fra vitner, presentasjon av bevis og prosedyrer.

Dersom mannen blir dømt, risikerer han livstid i fengsel i Polen, men han kan han søke om soningsoverføring til Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: