Menu
Alpinist Aleksander Aamodt Kilde må belage seg på en lengre rehabiliteringsperiode etter fallet i Wengen enn først antatt. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Tilbakeslag for Aamodt Kilde – må belage seg på lengre rehabiliteringsperiode

Aleksander Aamodt Kilde har fått et tilbakeslag i rehabiliteringen etter fallet i Wengen i januar. Han var sist uke gjennom et nytt inngrep i venstre skulder.

Av NTB | 30.07.2024 17:22:59

Sport: Det melder Norges Skiforbund.

– Aleksander har over de siste ukene pådratt seg en smertetilstand i venstre skulder, den samme som ble skadet i fallet i Wengen. Etter vurdering av helseteamet til Norges Skiforbund ble det besluttet at han måtte vurderes nærmere av lege under sitt opphold i USA. Det ble da funnet infeksjon i skulderen. Hovedfokus nå er å få sanert infeksjonen, og han fortsetter med antibiotika og videre behandling hjemme i Innsbruck, forteller alpinlandslagets lege Trond Floberghagen.

– Prognosen er det altfor tidlig å si noe om, men dette vil kreve en ny rehabiliteringsperiode, sier Floberghagen.

Det har vært stor usikkerhet knyttet til Kildes tilstand etter at det gikk galt i utforrennet i sveitsiske Wengen 13. januar. Han har allerede vært gjennom flere operasjoner og en lang opptreningsperiode. Stjernealpinisten pådro seg et alvorlig kutt i leggen og skadet skulderen i fallet.

– Dette er selvfølgelig et tilbakeslag, og jeg må bruke lengre tid i opptreningsperioden enn planlagt. Det er for tidlig å si når jeg kan være tilbake i 100 prosent trening, men jeg skal bruke tiden godt. Jeg skal komme tilbake, sier Kilde.

(©NTB)

Flere nyheter: