Menu
Mina Mobekk (til v.) i kamp med franske Helene Noesmoen og polske Maja Dziarnowska under brettseilingen i Marseille. Foto: Carolyn Kaster, AP / NTB

Mobekk kjemper om avansement i brettseilingen

Tirsdag ble det omsider litt vind i seilene for brettseilerne i OL, og Mina Mobekk fikk som best en 2.-plass i jakten på avansement til finaleseilasene.

Av NTB | 30.07.2024 17:03:15

Sport: Lite vind i farvannet utenfor Marseille innebar at de kvinnelige brettseilerne ikke fikk gjennomført en eneste seilas søndag, og bare to stykker mandag. Egentlig skulle de ha vært i aksjon fire ganger hver dag i fem dager før finaleseilasene.

Tirsdag bke det gjennomført fem seilaser, men det er allerede klart at det blir høyst 17 seilaser før finalene, ikke 20 som planlagt.

Mobekk fikk 13.- og 16.-plass første dag. Tirsdag innledet hun med 9.- og 18.-plass, før hun i femte seilas hadde bare israelske Sharon Kantor foran seg. Da var hun oppe på 11.-plass totalt, etter at dårligste plassering var strøket.

Før de to siste dagene med innledende seilaser er Mobekk på 12.-plass, fem poeng bak en topp-ti-plassering.

Så langt har britiske Emma Wilson vært i en klasse for seg. Etter strykning av en 17.-plass har hun serien 1-2-1-2-1-1 og leder 17 poeng foran Kantor på 2.-plass.

I de fleste båtklasser i OL tar man med seg poengene fra innledende seilaser inn i medaljeseilasen, der det er doble plassiffer. Det betyr at mye allerede kan være avgjort, men slik er det ikke i brettseiling.

Der nulles alle resultater ut, men den beste fra innledende seilaser går rett til finale, nummer to og tre rett til semifinale, mens nummer fire til ti går til kvartfinale. For alle som går videre er det mulig å nå helt til topps.

Det ble bare 15.-plass i sjette seilas. I dagens siste seilas kom Mobekk godt ut fra start og var helt oppe i tetsjiktet før hun falt tilbake og ble nummer sju.

Om Mobekk tar seg inn i topp ti i løpet av de gjenstående seilasene, vil alt være mulig.

(©NTB)

Flere nyheter: