Menu
Kristian Blummenfelt er regjerende olympisk mester i triatlon. Nå er han på gang igjen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Blummenfelt om ryktene: – Jeg er fremdeles triatlet

Kristian Blummenfelt (30) jakter sitt andre OL-gull i triatlon og vil ikke snakke om sykkelryktene som svirrer rundt ham.

Av NTB | 29.07.2024 06:33:27

Sport: For noen måneder siden ble det hevdet at han kom til å skrive under en treårskontrakt med World Tour-laget Jayco fra januar 2025.

– Jeg er i hvert fall fremdeles triatlet. Nå er det først OL i Paris, og så er det over til Ironman etterpå. Der venter det flere konkurranser før sesongen er over, sa Blummenfelt da NTB fikk knappe fem minutter med ham ved bredden av den utskjelte Seinen i OLs deltakerlandsby søndag ettermiddag.

Lørdagens regn gjorde at det ikke ble noen svømmetrening i mektige Seinen søndag. Vannkvaliteten var for dårlig til at det kunne tillates. Kanskje er det i orden igjen til at det kan trenes der mandag.

Tirsdag skal etter planen triatlonøvelsen for menn smelles i gang i sentrum av Paris. Der skal Blummenfelt forsøke å gjenta suksessen med gull i OL i Tokyo for tre år siden.

– Er du bekymret for at forurensingen gjør at du kan få vondt i magen og at den kan skade helsen din?

– Nei. Det tror jeg ikke skjer underveis. Det er heller det at vi kan komme til å sitte på do tre dager etterpå. Vi får bare håpe at de tar målingen og testingen av vannet seriøst og at vi kan stole på dem, sier 30-åringen fra Bergen.

Blummenfelt mener at han har fått gjort jobben inn mot mesterskapsdagene i Paris. 5. august skal han også delta i stafett for Norge sammen med Vetle Thorn, Lotte Miller og Solveig Løvseth.

– Jeg har vært fire uker i høyden i Font-Romeu og to og en halv uke i lavlandet etterpå. Jeg har fått trent solid og bra og er spent på hva treningen har gjort med formen målt mot det jeg har gjort tidligere i år.

– Jeg løp for sakte i Yokohama og trodde at jeg skulle løpe fortere i Cagliari, men så fikk jeg en punktering og fikk ikke løpt mot de beste der. Jeg føler at jeg ikke akkurat kommer inn til OL i blinde, men med litt mer usikkerhet enn jeg gjorde inn mot OL i Tokyo. Men jeg tror at treningen har vært såpass i de fem-seks siste ukene at jeg kan være med å overraske.

– Hva skyldes variasjonen i prestasjonene etter OL-gullet i Tokyo?

– Det kommer nok av variasjonen i treningsflyten. Jeg hadde noen gode enkeltløp i fjor og hadde større forhåpninger til enkeltløpene i mai. Jeg trodde at formen skulle være bedre, men at jeg har fått rettet det inn igjen i tide.

– Kan du vinne igjen?

– Jeg har hatt enkelte økter der jeg har tenkt at jeg er på rett spor, og at jeg har tenkt at jeg kan være med å kjempe om seieren. Jeg tror at jeg har kicket som kreves mot slutten om jeg henger med til det er igjen rundt fire kilometer.

Det var på slutten av løpet i Tokyo at han hadde satte inn rykket som ingen kunne svare på.

– Vi får trent i bassenget nå etterpå, men det hadde vært greit å få testet forholdene i vannet, for det er mer strøm i vannet enn det var i fjor. Det hadde vært fint og kunne teste ut hvilken linje vi skal velge oppover, men det er likt for alle.

Han sier at han hadde høyere forventninger til de løpene han gjorde i mai.

(©NTB)

Flere nyheter: