Canadas spillere feirer etter å ha slått Frankrike 2-1 i OLs fotballturnering. Laget er trukket seks poeng på grunn av dronespionasje, men kan likevel gå videre og til og med bli gruppevinner. Foto: Silvia Izquierdo, AP / NTB

«Spionlaget» Canada senket OL-vertene på overtid – kan gå videre tross poengtrekket

Med et vinnermål 11 minutter på overtid vant Canada 2-1 over Frankrike i kvinnenes OL-turnering i fotball. «Spionlaget» kan likevel gå videre.

Av NTB | 28.07.2024 23:33:07

Sport: Frankrike tok oppskriftsmessig ledelsen i Saint-Étienne, men Jessie Fleming og Vanessa Gilles scoret på to keeperreturer, og Canada kan ta seg videre selv om laget er trukket seks poeng. Teoretisk kan Canada faktisk bli gruppevinner.

Canada kom til OL-turneringen som tittelforsvarer, men ble straffet strengt etter å ha blitt avslørt i å spionere på New Zealands trening ved hjelp av en drone. Landslagssjef Beverly Priestman og to assistenter er hjemsendt og utestengt i et år.

Poengstraffen burde gjort det umulig å ta seg videre, men etter to kamper står Canada med null poeng etter å ha slått New Zealand og Frankrike. Med seier over Colombia onsdag kan laget likevel gå til cupspillet.

I det 12. tilleggsminuttet ga reservekeeper Constance Picaud retur rett ut på et skudd fra Jordyn Huitema, og Gilles kunne score vinnermålet.

Spania og USA er begge klre for cupspillet etter å ha tatt sin annen seier. Spania vant 1-0 over Nigeria med vinnermål av Alexia Putellas rett før slutt, mens USA knuste Tyskland 4-1.

Australia sto også for en spesiell bedrift ved å vende til 6-5-seier over Zambia etter å ha ligget under med tre mål.

Marie-Antoinette Katoto ga Frankrike ledelsen rett før pause, men Fleming utlignet i det 58. minutt på en retur fra keeper Pauline Peyraud-Magnin, som slo seg i hodet da hun stupte ut i feltet og kolliderte med en medspiller. Like etter ble hun byttet ut.

Canada var ikke alene om å stå for en mirakuløs vending søndag. Japan lå under mot Brasil etter 90 minutter, men vendte til 2-1-seier med to overtidsmål signert Saki Kumagai og Momoko Tanikawa.