Menu
Skadene på Frankrikes jernbanenett er reparert etter fredagens sabotasjeoperasjoner, ifølge det statlige jernbaneselskapet SNCF. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Franske tog tilbake i normal drift på mandag

Skadene på Frankrikes jernbanenett er reparert etter fredagens sabotasjeoperasjoner, og togtrafikken er gjenopptatt, ifølge landets statlige jernbaneoperatør.

Av NTB | 28.07.2024 19:03:20

Økonomi og næringsliv: Kun timer før åpningsseremonien i OL på fredag ble togtrafikken til og fra Paris lammet som følge av store sabotasjeaksjoner mot høyhastighetstogene TGV. Innstillinger og forsinkelser rammet over 800.000 reisende i forkant av OL-helgen.

Mandag er det imidlertid ventet at togene kjører som normalt ettersom reparasjonene er «gjennomført og overstått», ifølge det statlige jernbaneselskapet SNCF.

– Takket være den eksepsjonelle innsatsen fra SNCF-ansatte, som har jobbet uten stans siden fredag morgen, er reparasjonene nå fullstendig fullført på alle høyhastighetstogene som er berørt av sabotasjeaksjonene, heter det i en uttalelse.

Trafikken med høyhastighetstogene TGV var omtrent normal på søndag, og tre av fire tog kjørte på den nordlige strekningen fra Paris uten forsinkelser.

Sju av ti TGV-tog var i drift allerede lørdag, selv om flere av dem da kjørte med forsinkelser på én eller to timer, ifølge SNCF.

(©NTB)

Flere nyheter: