Menu
Pauline Ferrand-Prévot vant suverent OL-gull i terrengsykling. Foto: George Walker IV, AP / NTB

Allsidig fransk sykkelprofil vant suverent OL-gull i terrengsykling

Pauline Ferrand-Prévot var i en klasse for seg i kvinnenes olympiske rundbaneritt i terrengsykling og tok et suverent gull på hjemmebane.

Av NTB | 28.07.2024 16:33:17

Sport: 32-åringen sikret dermed gullet hun manglet i sin imponerende medaljesamling. Hun har vunnet VM-gull i både landeveissykling, grussykling, sykkelcross og terrengsykling.

Ferrand-Prévot rykket fra konkurrenten allerede på 2. runde (av sju), og siden ble det en parademarsj mot seier 2.57 minutter foran nærmeste konkurrent, Haley Batten.

Amerikaneren sikret sølvet etter å ha passert svenske Jenny Rissveds rett før mål. Rissveds var likevel lykkelig over å få bronse, åtte år etter at hun vant OL-gull i Rio.

– I Rio visste jeg ikke helt hva jeg skulle føle. Da jeg mislyktes i Tokyo, var jeg både overrumplet og lei meg. Nå føler jeg ekte glede, sa den svenske 30-åringen.

Lenge så det ut til at franske Loane Lecomte og nederlandske Puck Pieterse skulle duellere om sølvet, men Lecompte veltet stygt og måtte bryte. Deretter punkterte Pieterse, og konkurrentene tråkket forbi mens hun byttet hjul.

Pieterse kom tilbake mot slutten, men måtte nøye seg med fjerdeplass.

(©NTB)

Flere nyheter: