Menu
Casper Ruud er videre i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ruud videre i OL etter kunstslag: – Spektakulær tennis

Grusspesialist Casper Ruud måtte grave dypt i åpningssettet mot Taro Daniel, men nordmannen tok seg likevel greit videre til annen runde i OL i Paris.

Av NTB | 28.07.2024 15:23:23

Sport: Det gjorde han med settsifrene 7-5, 6-1. På stillingen 15-15 i det siste gamet leverte han et praktslag mellom beina.

– Det der var dagens heftigste. Spektakulær tennis fra nordmannen, sa Eurosports kommentator.

Poenget til 30-15 imponerte de frammøtte.

– Det var litt flaks, men jeg må by på litt, sa Ruud etter kampen.

Neste hinder for Ruud er Andrea Vavasorri, som slo Pedro Martinez fra Spania i tre sett. Den italienske 29-åringen er nummer 207 på ATP-rankingen og har aldri før møtt 8.-rangerte Ruud.

– Det var en trøblete start. Jeg var litt nervøs. Han fikk en mye bedre start enn meg. Vi spiller om mer enn vanlig her. Vi spiller for landet vårt. Jeg har aldri spilt OL før. Det var en ny opplevelse, sier Ruud til VG.

25-åringen fra Snarøya svarte kvikt til 1-2 med et blankt servegame, før Daniel økte til 3-1. På stillingen 4-3 i favør Daniel brøt Ruud tilbake og utlignet til 4-4.

Ruud og Daniel tok deretter vare på hvert sitt servegame, før et nytt Ruud-brudd ga nordmannen 7-5 og settseier.

I det andre settet brøt Ruud tidlig til 3-1, og 25-åringen skaffet seg momentum på vei mot 2-0-seier.

– Dette er grustennis av ytterste merke. I det andre settet briljerer han, sa Eurosports kommentator.

Ruud og Daniel har møtt hverandre på ATP-touren én gang tidligere, i Acapulco (ATP 500) i fjor. Da var japaneren sterkest.

Ruud deltar i år i sitt første OL. Han sto over lekene i Tokyo i 2021 for heller å sanke poeng på ATP-rankingen. Ruud er sjetteseedet i Paris.

Nordmannen har briljert på Roland-Garros-anlegget de siste årene. I 2022 og 2023 tok han seg til finale i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen, før det ble exit i semifinalen tidligere i år. Da trøblet nordmannen med magen.

Nordmannen trengte tid på å komme i gang søndag. Ruud ble brutt allerede i sitt første servegame, og grusspesialisten havnet tidlig under 0-2.

Flere store tennisprofiler har valgt å trekke seg fra singleturneringen i Paris, deriblant verdensener Jannik Sinner, Alex de Minaur, Hubert Hurkacz og Holger Rune. Heller ikke den doble olympiske mesteren Andy Murray er med. Han spiller i likhet med De Minaur bare double i den franske hovedstaden.

(©NTB)

Flere nyheter: