Menu
Søren Wærenskjold etter temporittet der han veltet i første sving og brøt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Wærenskjold veltet i første sving: – Null tillit til dekkene

Søren Wærenskjold prøvde å ta det rolig i første sving på det glatte underlaget i temporittet i OL, men veltet og slo seg. Han kom aldri til mål.

Av NTB | 27.07.2024 19:42:53

Sport: – Jeg merket med en gang at jeg hadde veldig dårlig grep. Jeg prøvde derfor å ta det ekstra rolig i den første svingen, men så skled begge dekkene bare rett ut. Jeg vet ikke hvorfor jeg hadde så dårlig grep, sa Wærenskjold til norske medier i Paris.

– Jeg hadde forberedt meg godt, og vi hadde gjort det vi trodde var riktig. Vi må se på om vi kunne ha gjort noe annerledes (med tanke på dekkene). Jeg har syklet en del i regn uten å tryne, men i dag hadde jeg null tillit til dekkene, sa han.

Han endte opp blodig og forslått og med spjæret sykkelbukse. Han slo seg på samme sted som da han veltet i Tour de France i sommer, men sier at det ikke var så ille nå.

– Det er kjipt å velte på akkurat samme plass, hofta og ankelen. Heldigvis var det ikke så hardt, sa han.

Han bestemte seg tidlig for at han ville bryte rittet.

– Hvis jeg hadde prøvd å pushe videre for å få et resultat så hadde jeg nok røket i bakken en gang til. Jeg ville ikke tryne en gang til før fellesstarten. Jeg måtte sykle i snegletempo inn til mål for å unngå det, og det gidder jeg ikke, sa han.

Han var ikke alene om å velte på de regnglatte veiene, men det hjalp ikke på humøret.

– Selvfølgelig er det irriterende. Det er jo fire år til neste gang.

(©NTB)

Flere nyheter: