Menu
Vietnams president To Lam sammen med USAs utenriksminister Antony Blinken i Hanoi lørdag. Foto: Luong Thai Linh / AP / NTB

Blinken hedrer avdød kommunistleder i Vietnam

USAs utenriksminister Antony Blinken kom lørdag til Vietnam for å hedre den avdøde lederen av kommunistpartiet, Nguyen Phu Trong.

Av NTB | 27.07.2024 18:13:02

Politikk: Blinken kom til Hanoi fra et regionalt toppmøte i Laos og besøkte hjemmet til familien til Nguyen, som i 13 år var Vietnams mektigste politiker. Nguyen døde i forrige uke, 80 år gammel.

Besøket til Blinken reflekterer det varmere forholdet mellom Vietnam og USA, et halvt århundre etter at de utkjempet en lang og bitter krig som USA til slutt tapte.

Nguyens såkalte bambusdiplomati balanserte på en tynn line mellom de rivaliserende stormaktene USA og nabolandet Kina.

Blinken hilste på Nguyens familie før han tente en røkelsespinne foran et portrett av Nguyen og sto i stillhet ett minutt. Deretter skrev han et budskap i en kondolanseprotokoll.

Blinkens besøk skjer på en tid da forholdet mellom de to landene er blitt stadig bedre på grunn av felles bekymring for Kinas voksende ambisjoner i regionen og amerikanske investorers interesse for et land som har solid økonomisk vekst.

(©NTB)

Flere nyheter: