Menu
Max Verstappen og de andre Formel 1-førerne slet med dårlige forhold i Spa lørdag, men fikk omsider gjennomført sin kvalifisering. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Verstappen raskest i regnvåt Formel 1-kvalifisering – Leclerc i pole

Max Verstappen slo tilbake med klar bestetid i kvalifiseringen til Belgias Grand Prix i Formel 1, men det er Charles Leclerc som får beste startspor søndag.

Av NTB | 27.07.2024 17:12:45

Sport: Verstappen straffes nemlig for motorbytte ved å flyttes tilbake ti plasser i startfeltet i Spa-Francorchamps søndag. Det var klart allerede lørdag.

– Det var en fin kvalifisering. Heldigvis regnet det bare litt, så vi kunne gjøre brukbare runder. Dekkene var gode, og bilen fungerte bra på det våte underlaget, sa Verstappen.

Rett før slutt i en kvalifisering som ble kraftig preget av regnvær og glatt bane så det ut til at Verstappens Red Bull-lagkamerat Sergio Pérez skulle få beste startposisjon, men Leclerc i Ferrari slo ham så vidt helt på tampen.

– Uten regn ville jeg nok i beste fall vært nummer fem.

Leclerc endte 0,595 sekund bak Verstappen, men 11 tusendels sekund foran Pérez.

– Det var vanskelig, men det gjorde godt å få til en bra kvalifisering, sa Pérez.

Lewis Hamilton i Mercedes ble nummer fire, mens McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri måtte nøye seg med femte og sette beste tid. De vant dobbelt i forrige løp i Ungarn og dominerte fredagens trening i Belgia.

Regnet påvirket alle løpene i Spa-Francorchamps lørdag. Sprintløpet i Formel 3 tidlig på dagen ble gjennomført, men regnet påvirket kjøreforholdene markant. Norske Martinius Stenshorne kom seg gjennom, men endte på 17.-plass.

Dennis Hauger og de andre førerne i Formel 2 kom ikke i gang med sitt sprintløp. Etter flere kortvarige utsettelser, ble sprintløpet utsatt til etter Formel 1-kvalifiseringen.

Søndag er det meldt langt bedre vær.

– Det hadde jeg ikke ventet under disse forholdene. Vi presterte bedre enn vi ventet, så det er en god dag for laget, sa Leclerc, som medga at det våte føret hjalp ham.

Lenge lå det an til at kvalifiseringen ville bli utsatt til søndag på grunn av regnværet som gjorde forholdene svært vanskelige. Under den tredje treningsrunden skled Lance Strolls bil av banen og fikk skade på venstre forhjul.

(©NTB)

Flere nyheter: