Menu
Kjetil Borch (til høyre) og Martin Helseth er videre til semifinale i dobbeltsculler i OL i Paris. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Borch med magetrøbbel etter å ha booket semifinaleplass med Helseth i dobbeltsculler

Roerne Kjetil Borch og Martin Helseth avanserte til semifinale i dobbeltsculler i Paris-OL lørdag. Den norske duoen imponerte i et tøft felt.

Av NTB | 27.07.2024 13:12:42

Sport: I innledningsheat med Kroatia, Italia og Romania gjorde den norske båten jobben og ble nummer to. De tre beste tok seg videre.

– God start. Det satt bra, sier Olympiatoppens sjef Tore Øvrebø til NTB. Han er tidligere OL-roer og har også vært landslagstrener.

Etter oppsamlingsheatet opplyser OL-troppens medieansvarlig Halvor Lea at Borch trøbler med magen. Han får behandling av sportslig leder Daniel Berge.

OL-veteran Borch så ut til å gå glipp av lekene da han ble fjerde best i kvalifiseringen i singlesculler i sveitsiske Luzern i slutten av mai. Han fikk likevel Paris-billett i dobbeltsculler med Helseth. Duoen har brukt tiden godt før lekene i den franske hovedstaden.

– Det er klart det er kjempekrevende å sitte sammen med en man ikke har rodd sammen med siden OL-uttaket i 2016, men jeg har lang fartstid og har både VM-gull og OL-medalje i denne båttypen. Samtidig har Martin sittet mer i lagbåt enn det jeg har gjort. Vi utfyller hverandre, og det er ingen kapteiner om bord, sa Borch til NTB før lekene.

Senere lørdag skal Thea Helseth og Inger Kavlie i aksjon i dobbeltsculler for kvinner.

(©NTB)

Flere nyheter: