Menu
Jeanette Hegg Duestad deltok i 10 meter luftrifle lag med Jon-Hermann Hegg. Duoen ble nummer fem. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hegg Duestad og Hegg 0,1 poeng fra bronsefinale i OL – kasakhstansk duo tok første medalje i Paris

Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg ble snytt for bronsefinalen med knappest mulig margin i øvelsen 10 meter luftrifle blandet lag i Paris-OL.

Av NTB | 27.07.2024 11:02:44

Sport: Kun 0,1 skilte Hegg Duestad og Hegg fra å skyte om bronsen i den franske hovedstaden. Tyske Anna Janssen og Maximilian Ulbrich snek seg foran.

– Jeg har to skudd som går litt ut i dag. Hadde ett av de gått ikke så dårlig, hadde det vært nok. Det er så lite at man nesten ikke tror det, sa Hegg til NRK etter kvalifiseringen.

I bronsefinalen måtte imidlertid Janssen og Ulbrich se seg slått av Aleksandra Le og Islam Satpajev fra Kasakhstan. Kinesiske Huang Yuting og Sheng Lihao skyter nå finale mot sørkoreanske Keum Jihyeon og Park Hajun.

I kvalifiseringen lørdag morgen skjøt hver deltaker 30 skudd hver, totalt 60 skudd. De to duoene med høyest poengsum tok seg til finale, mens de to neste booket plass i bronsefinalen.

– Vi er nødt til å ha marginene på vår side, men de norske er helt med i kampen om medalje. Dette blir utrolig spennende, sa Eurosports ekspert Ole-Kristian Bryhn, som nylig ble vant kongelaget i Landsskytterstevnet.

Med ti skudd igjen lå det norske førstelaget helt oppe på 5.-plass. Det ble også sluttresultatet, 0,1 poeng bak Tyskland på 4.-plass.

– Det er så små marginer, sa NRK-ekspert Ola Lunde.

Det norske andrelaget, med Synnøve Berg og Ole Martin Halvorsen, endte på 21.-plass.

– Jeg har gode muligheter til å være med og kjempe om det hele veien. Jeg skal være der når det teller mest, sa Hegg Duestad før lørdagens kvalifisering.

Lørdag måtte hun imidlertid nøye seg med en plass like utenfor pallen.

– Det er vel ikke første gang det, dette har vi kjent på før. Vi vet hvor små marginene er. I dag var det deres tur. Vi kunne sikkert fått ut litt mer på en enda bedre dag, men vi gjør vårt beste, sa hun til NRK.

I Tokyo var også Hegg nær medalje. Han ble nummer fire i rifle match.

Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg tok EM-gull i fjor. Duoen lå på 11.-plass etter at begge hadde fullført sine ti første skudd. Utover i kvalifiseringen skjøt både Hegg Duestad og Hegg stabilt på et høyt nivå, og duoen klatret til 6.-plass om lag halvveis.

Hegg Duestad var i aksjon i Tokyo for tre år siden. Da ble hun nummer fire i øvelsen 10 meter luftrifle. 25-åringen har sanket flere VM- og EM-gull i karrieren.

(©NTB)

Flere nyheter: