Menu
President Joe Biden (t.h.) tar imot Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det ovale kontor torsdag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Netanyahu takker Biden for 50 års støtte til Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu takket USAs president Joe Biden for 50 års støtte da de to møttes i Det hvite hus torsdag.

Av NTB | 25.07.2024 19:52:50

Krig og konflikter: Netanyahu gjorde det klart at han skal samarbeide med Biden i de månedene han har igjen som president.

– Jeg vil gjerne takke deg for 50 års offentlig innsats og støtte til staten Israel, og jeg ser fram til å samtale med deg i dag og samarbeide med deg i månedene framover, sa han da han ankom Det hvite hus.

Møtet er viktig både for Netanyahu og Biden, som prøver å presse Netanyahu til å inngå en våpenhvile med Hamas for å få slutt på krigen i Gaza og få israelske gisler løslatt. Det hvite hus sier at forhandlingene om en våpenhvile er i sluttfasen, men at enkelte detaljer fortsatt mangler.

Før møtet sa en talsmann for Det hvite hus at Biden ville gjøre det klart for Netanyahu at det er nødvendig med en våpenhvile snart. Det er på tide å få slutt på krigen, sa han.

– Vi tror vi kan oppnå en avtale, men det vil som alltid kreve lederskap, kompromissvilje og innsats for å nå fram. Presidenten vil gjenta for statsminister Netanyahu at han mener vi må få til en avtale, og vi må få det til nå, sa John Kirby, talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd, før møtet.

Møtet er det første for Netanyahu i Det ovale kontor i Det hvite hus siden han møtte Donald Trump i 2020.

Han skal etter planen treffe visepresident Kamala Harris, som høyst sannsynlig blir Demokratenes presidentkandidat, senere torsdag. Fredag reiser han til Florida for å møte Republikanernes presidentkandidat Donald Trump.

Etter møtet i Det ovale kontor skal Netanyahu og Biden møte slektninger av amerikanske gisler på Gazastripen.

(©NTB)

Flere nyheter: