Menu
FOTO: E. Solberg

Karmøy-ordfører krever flere kontroller på Karmsund bru

Ordfører i Karmøy, Leiv Arne Marhaug, mener at Utrykningspolitiet og Statens vegvesen må gjennomføre flere kontroller på Karmsund bru, etter at mange trosser høydebegrensingen på broren.

Av tomas | 25.07.2024 09:47:29

Samferdsel: Ordfører i Karmøy, Leiv Arne Marhaug, er sterkt bekymret for den økende utfordringen med vogntog som trosser høydegrensen på Karmsund bru. Ifølge Haugesunds Avis mener Marhaug at Utrykningspolitiet og Statens vegvesen må øke tilstedeværelsen og gjennomføre flere kontroller.

Flere politikere i Karmøy kommune deler ordførerens bekymring. Helge Thorheim fra Karmøylista uttaler at det er både trist og egoistisk at sjåfører velger å ignorere forbudet.

Han understreker at høydegrensen er innført av sikkerhetsmessige årsaker, og at brudd på denne kan føre til farlige situasjoner for alle trafikanter.

Vogntog som overskrider høydegrensen på fire meter må kjøre delvis over i motgående kjørefelt for å unngå å skade brukonstruksjonen. Dette skaper en betydelig risiko for ulykker.

Politikerne i Karmøy etterlyser nå strengere håndheving av høydegrensen og håper at økte kontroller vil bidra til å redusere problemet.

Flere nyheter: