Menu
Jamina Roberts og Sveriges håndballkvinner trengte ny overmadrass etter at de kom til OL-landsbyen i Paris. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Svenskene måtte på Ikea etter ubekvem OL-start: – Trenger å sove godt

Sverige måtte ta shoppinggrep i forkant av OL-åpningen mot Norges håndballkvinner. Nye overmadrasser sto øverst på handlelappen.

Av NTB | 23.07.2024 16:03:05

Sport: Det svenske landslaget sendte tirsdag en liten «patrulje» til Ikea etter ankomsten til Paris. Sengene i OL-landsbyen bød ikke på skjønnhetssøvn.

– Madrassen er for hard. Den er også helt ny, så det tar tid før den blir mykere. Men vi følte ikke at vi orket å vente på det, for vi trenger å sove godt fra starten av, sier den svenske Vipers-spilleren Jamina Roberts til TT.

Selv om det kan virke som en bagatell, mener landslagstrener Tomas Axnér at man ikke skal undervurdere viktigheten av en god natts søvn.

– Restitusjonen er veldig viktig, og den får man bare gjennom mat og søvn. Man kan sitte på ergometersykler og ta isbad, men hvis man slurver med søvn og kosthold, er det der 90 prosent av restitusjonen ligger.

Selv er han ikke interessert i en ny overmadrass.

– Nei, absolutt ikke. Hadde de kastet en etter meg, hadde jeg kanskje lagt den på. Men jeg sover som en prins i denne sengen. Jeg vil gjerne ha en hard seng.

Sverige starter OL-turneringen i håndball mot Norge torsdag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: