Menu
Markus Hoelgaard (Uno-X) gikk i bakken en kilometer før mål på den første etappen av Tour de Wallonie. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Uno-X-rytterne sjanseløse på første etappe i Tour de Wallonie – Hoelgaard gikk i bakken

De norske Uno-X-rytterne klarte ikke å henge med i spurten da Jordi Meeus vant den første etappen av Tour de Wallonie i Belgia.

Av NTB | 22.07.2024 19:43:02

Sport: Bora-hansgrohe-rytteren tok spurten foran Madis Mihkels og Paul Penhoët. Fredrik Dversnes ble beste nordmann på 20.-plass.

Tidligere på etappen var Uno-X’ Anders Skaarseth med i et tremannsbrudd som ble tatt igjen av hovedfeltet med 52 kilometer igjen til mål.

I etterkant var det en rekke ryttere som prøvde å komme seg i et nytt brudd, men samtlige forsøk mislyktes. Dermed ble det klart at etappen skulle avgjøres i en massespurt.

Der var Meeus sterkest og sikret seieren på den første etappen av det belgiske rittet.

1,1 kilometer før mål gikk det en velt i hovedfeltet, hvor blant annet regjerende norgesmester Markus Hoelgaard gikk i bakken.

Uno-X-troppen i det belgiske rittet består av seks nordmenn og en danske. I tillegg er også Per Strand Hagenes med på Visma-laget i Wallonie.

Rittet går over fem etapper og avsluttes i Thuin på fredag. Tirsdag skal rytterne igjennom en 188,25 kilometer lang kupert etappe fra Saint-Ghislain til Ouffet.

(©NTB)

Flere nyheter: