Menu
Foto: Halvard Alvik / NTB

Flere Rogalandskommuner velger å la gresset gro

Flere kommuner i Rogaland lar gresset gro i sine grøntområder. Dette er ikke bare estetisk tiltalende, men også et bevisst valg for å spare penger og fremme biodiversitet.

Av tomas | 22.07.2024 16:25:05

Rogaland: Flere kommuner i Rogaland lar gresset gro i sine grøntområder. Dette er ikke bare estetisk tiltalende, men også et bevisst valg for å spare penger og fremme biodiversitet.

– Blomstereng er en vinn-vinn-sak, det er både et sparetiltak og bra for insektbestanden, sier naturforvalter Vegard Ankarstrand i Stavanger kommune til Stavanger Aftenblad.

Tradisjonell plenklipping er en kostbar affære. Ved å la gresset gro og blomstre sparer kommunene penger på vedlikehold. I tillegg tilfører blomsterengene et viktig levested for insekter.

– Mange insekter er spesialiserte i å hente nektar fra spesifikke blomster. Et stort blomstermangfold gir dermed et bedre leveområde for flere insektarter, forklarer Ankarstrand til avisa.

Dette er viktig i en tid hvor insektbestanden er i nedgang. Ifølge Miljødepartementet har vi sett en reduksjon på 14 prosent i insektbiomasse i Norge det siste året.

Blomsterengene i Rogaland er dermed et eksempel på hvordan man kan ta vare på både natur og lommebok samtidig.

Flere nyheter: