Menu
Visepresident Kamala Harris har Joe Bidens fulle støtte som Demokratenes nye presidentkandidat. Foto: Matt Kelley / AP / NTB. (AP Photo/Matt Kelley, File)

Joe Biden støtter Kamala Harris som ny presidentkandidat

Joe Biden støtter Kamala Harris som ny presidentkandidat for det demokratiske partiet.

Av NTB | 21.07.2024 20:32:56

Politikk: – I dag ønsker jeg å gi min fulle støtte til Kamala, skriver Biden på X.

Biden kunngjorde søndag kveld på samme sosiale medium at han trekker seg som Demokratenes presidentkandidat.

Kamala Harris er Bidens visepresident og blant favorittene til å overta som Demokratenes kandidat.

Biden er full av lovord om sin visepresident.

– Min alle første avgjørelse som partiets kandidat i 2020 var å velge Kamala Harris som min visepresident. Og det er den beste avgjørelsen jeg har tatt, skriver Biden.

– Demokrater, nå er det på tide å komme sammen og slå Trump. La oss gjøre dette, skriver han.

Før hun ble visepresident, var Harris justisminister i California fra 2010 til 2017 før hun ble senator for Demokratene.

USA har kun én gang tidligere valgt en svart president, og de har aldri valgt en kvinne til rollen.

– Vil hennes bakgrunn og kjønn bli et tema? Absolutt, sier LaTosha Brown til nyhetsbyrået Reuters.

Hun er analytiker i organisasjonen Black Voters Matter Fund og mener Harris kan bli en kontrast til de to hvite mennene som stiller på republikansk side, Donald Trump og visepresidentkandidat J.D. Vance.

– Det reflekterer USAs fortid, mens Harris reflekterer dagens USA og framtiden, sier Brown.

I samme måling ledet biden med 43 prosent mot 41 prosent til Trump, men differansen på to prosentpoeng var innenfor feilmarginen.

Harris, som er nesten 20 år yngre enn Trump, har blant annet engasjert seg i abortrettigheter, et tema som engasjerer unge og progressive velgere.

Tilhengerne hennes mener også at hun kan tiltrekke seg støtte fra den afroamerikanske delen av befolkningen, og at hennes debattferdigheter gjør henne i stand til å bygge opp motstand mot Trump.

59 år gamle Harris er den første kvinnelige visepresidenten i USAs historie. Hun er også den første svarte og første den første med indisk bakgrunn som har vervet.

Reuters og Ipsos gjennomførte 15. og 16. juli en meningsmåling der Harris og Trump ble stilt opp mot hverandre. Der fikk de begge en støtte på 44 prosent.

Flere nyheter: