Menu
Tidligere speaker Nancy Pelosi tror Kamala Harris har større sjanse til å bli president om hun vinner et internt nominasjonsvalg, skriver NY Times og Politico. Foto: Eric Risberg / AP / NTB

Medier: Nancy Pelosi vil ha åpent nominasjonsvalg om Biden trekker seg

Den mektige demokraten Nancy Pelosi ønsker konkurranse om partiets presidentkandidatur om Biden trekker seg, skriver Politico og The New York Times.

Av NTB | 20.07.2024 16:33:03

Politikk: NY Times skriver at Pelosi uttalte dette på et lukket møte med partikollegaer fra hjemstaten California. Kildegrunnlaget er tre personer «med kjennskap til den konfidensielle samtalen».

Visepresident Kamala Harris bør ikke automatisk bli utnevnt til kandidat, men det bør bli konkurranse om kandidaturet, sa Pelosi på møtet ifølge NYT.

Om Harris skulle komme seirende ut av et internt valg, vil det styrke hennes muligheter til å bli president, blir Pelosi sitert på.

Den 84 år gamle demokraten har tidligere vært speaker i Representantenes hus og er en ruvende skikkelse innad i partiet.

Tidligere i uken meldte CNN at Pelosi har uttrykket skepsis om Joe Biden har kjangs til å vinne valget mot Donald Trump. Også dette er viderebrakt via lukkede kilder mediet.

(©NTB)

Flere nyheter: