Menu
Erik ten Hag har troen på et nytt og bedre Manchester United. Mandag tapte hans lag en treningskamp mot Rosenborg på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Ten Hag om ryktene før FA-cupfinalen: – Måtte passe på at miljøet ikke ble negativt

Erik ten Hag ser fram til å ta fatt på en ny sesong i Manchester United, men innrømmer at ryktene om at han skulle få sparken, påvirket ham foran FA-cupfinalen.

Av NTB | 19.07.2024 12:52:47

Sport: I et intervju med den nederlandske avisen Algemeen Dagblad reflekterer ten Hag over tiden før og etter finaletriumfen mot Manchester City. Like før finalen meldte flere medier at nederlenderen var ferdig i klubben, uansett resultat i finalen.

– Det var så mye som foregikk før den finalen, men jeg sto fortsatt støtt i troen på at vi kunne vinne den. Det viktigste av alt var å overføre min egen tro til spillerne. Jeg måtte passe på at hele miljøet ikke ble negativt før kampen, sier ten Hag til avisen.

Ten Hag forteller videre at kommunikasjonen med Ineos-ledelsen avtok før finalen og han innrømmer at sesongen gjorde ham utmattet.

– Sånn er det bare, vi tapte for mange kamper, det koster å holde laget motivert hver kamp. Spillerne var skuffet, det samme var alle rundt meg.

Finalen mot byrival Manchester City endte overraskende med 2-1-seier for ten Hags menn. Etter finaletriumfen ble ryktene om ten Hags avskjed færre. Vinden snudde for den utskjelte treneren, som i sommer fikk forlenget kontrakten med ett år, til sommeren 2026.

Manchester United har hentet to store talenter i midtstopperen Leny Yoro fra Lille og Joshua Zirkzee fra Bologna. Overgangene skal ha kostet i nærheten av 1,2 milliarder kroner til sammen.

Jadon Sancho har også returnert etter et låneopphold i Dortmund og synes å ha begravd stridsøksen med ten Hag etter splid mellom partene sist sesong. I tillegg jobber klubben med å signere midtbanespilleren Manuel Ugarte fra PSG.

Men det er ikke nok for ten Hag. Han sier United jobber med å bygge bredde i troppen.

– Vi er inne i og holder fortsatt på med den prosessen. Vi har klart mindre bredde i troppen enn våre rivaler. Det er derfor vi slet så mye da vi hadde skadeplager.

Nå er det utskiftninger i troppen. Flere spillere med lang fartstid i klubben forsvinner ut, deriblant Raphaël Varane, Anthony Martial og Mason Greenwood, samtidig som nye fjes kommer inn.

– Da vi startet her hadde ikke United vunnet et trofé på seks år. Det var ikke på grunn av at det hadde vært dårlige trenere her. Men det sier noe om sammensetningen og kvaliteten av spillergruppen. Jeg visste det da jeg startet, selvfølgelig, men det var spillere med lange kontrakter.

Da kommer første test på om et tidligere skadeplaget og svakt Manchester United-lag har tatt nye steg under Erik ten Hags ledelse.

Med endringene som er gjort siden forrige sesong er nederlenderen trygg på at den kommende sesongen blir bedre for de røde djevlene.

– Hvis man får på plass den rette strukturen og jobber godt sammen, hvis man også har et godt forhold til spillerne, da vet man at ting blir bedre igjen, sier han til den nederlandske avisen.

Nederlenderen går inn i sesongen med fornyet tillit og klubben har allerede bidratt med sine økonomiske muskler i et forsøk på å forsterke stallen.

Ten Hag viser til fjorårssesongen hvor Manchester United slet med et kobbel av skader. Han påpeker at de på et punkt i sesongen nesten ikke hadde forsvarsspillere tilgjengelig.

Når Premier League sparkes i gang fredag 16. august, skjer det med kveldskamp under flomlysene på Old Trafford, mellom Manchester United og Fulham.

(©NTB)

Flere nyheter: