Menu
En mann er i Trøndelag tingrett varetektsfengslet i fire nye uker etter flere overgrep mot barn. Tingretten mener gjentakelsesfaren er høy. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Fortsatt varetekt for mistenkt serieovergriper

En mann er i Trøndelag tingrett varetektsfengslet i fire nye uker etter flere overgrep mot barn. Mannen erkjenner noen av forholdene.

Av NTB | 19.07.2024 01:43:00

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen i 40-årene fra ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker. Han er siktet for voldtekt av ti barn, skriver Trønder-Avisa.

Kjennelsen fra Trøndelag tingrett fastslår at gjentakelsesfaren er høy. Ifølge en erklæring fra rettspsykiatere, er det stor fare for at mannen vil begå lignende lovbrudd hvis han løslates nå.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden februar i fjor. Trøndelag tingrett mener fortsatt at varetektsfengsling i fire uker ikke er et uforholdsmessig inngrep. Derfor har retten bestemt at mannen holdes i varetekt fram til 14. august.

Kjennelsen fra tingretten viser til flere overgrep, både på nett og fysisk. Det dreier seg om både gutter og jenter, og et av barnene er under 14 år.

Etterforskningen har gått for sakte, mener mannens forsvarer Anne Marstrander-Berg. Hun opplyser også i en tekstmelding til avisen at hennes klient har erkjent en rekke av forholdene.

(©NTB)

Flere nyheter: