Menu
Joe Biden er under stort press fra blant annet profilerte partifeller og støttespillere, som mener han bør tre til side og la partiet velge en annen kandidat til valget i november. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

NY Times: – Biden begynner å innse at han kanskje må trekke seg

Joe Biden begynner å innse at han kan bli nødt til å trekke seg fra valgkampen, skriver New York Times. En av Bidens valgkampledere avviser dette.

Av NTB | 18.07.2024 23:43:01

Politikk: Ifølge kildene begynner Biden å akseptere tanken om at kanskje ikke kan klare å vinne valget 5. november, skriver avisen og viser til kilder nær presidenten.

– New York Times’ rapportering er fullstendig feil, sier Cedric Richmond til MSNBC. Han er en av lederne for Bidens og visepresident Kamal Harris’ felles valgkamp.

– Biden kan vinne, sier Richmond.

Samtidig skriver Washington Post at toppdemokraten Nancy Pelosi har sagt til noen partifeller i Representantenes hus at Biden nokså snart kan la seg overtale til å trekke seg fra valgkampen. Også dette er basert på ikke navngitte kilder, nærmere bestemt tre partifunksjonærer med kjennskap til Pelosis private samtale.

Den tidligere lederen for Representantenes hus har fortsatt betydelig tyngde i partiet og er blant dem som jobber i kulissene for å prøve å løse krisen Demokratene er inne i.

Presset mot presidenten har tiltatt etter at han gjorde en svært dårlig figur i TV-debatten mot Donald Trump. Mange profilerte demokrater og støttespillere har oppfordret Biden til å gi opp kampen om omvalg og la partiet velge en annen kandidat.

Torsdag kveld sluttet den demokratiske senatoren Joe Tester fra Montana seg til dem som mener Biden før trekke seg.

Demokratene skal formelt utpeke sin presidentkandidat på landsmøtet som starter i Chicago 19. august.

(©NTB)

Flere nyheter: