Menu
Verden har blitt 60 krokodiller rikere etter at rundt 60 egg fra den sjeldne siamkrokodillen klekket i juni. Foto: Toy Ya / Fauna & Flora / AP / NTB.

Naturvernere har funnet 106 sjeldne krokodilleegg i Kambodsja

Naturvernere i Kambodsja har funnet 106 egg fra den utrydningstruede siamkrokodillen. Det er det største funnet fra arten på 20 år, sier tjenestemenn.

Av NTB | 18.07.2024 18:12:58

Kuriosa og kjendiser: Eggene ble funnet i Cardemom National Park i mai. Mellom 27. og 30. juni klekket totalt 60 av de 106 eggene.

Den siamesiske krokodillen var en gang utbredt over hele Sørøst-Asia, men er nå kritisk utrydningstruet i vill tilstand. På 1990-tallet gikk arten nesten tapt på grunn av krypskyting, ødeleggelser av leveområdene og krysning med andre krokodillearter. Det nye funnet gir derfor håp for overlevelsen av den utrydningstruede arten.

– Denne oppdagelsen tyder på at området er et viktig habitat for ville krokodiller, og gir håp for artens gjenoppretting, sier det kambodsjanske landbruks- og miljødepartementet.

I dag antas det at det er rundt 1000 siamesiske krokodiller igjen i naturen. Over 300 av disse befinner seg trolig i Kambodsja.

(©NTB)

Flere nyheter: