Menu
Foto: Lise Åserud / NTB

Helgeværet: Nyt solen mens du kan

Det har vært noen regntunge dager i Sør-Norge, og det er mer i vente. I helgen blir det allikevel gode muligheter for å nyte litt sommervær.

Av NTB | 17.07.2024 12:31:43

Vær: – Det ser ganske lovende ut, i hvert fall i forhold til slik det har vært de siste dagene, sier vakthavende meteorolog Ingrid Villa ved Meteorologisk institutt om helgeværet i Sør-Norge.

Hun kan fortelle at det lavtrykket som har forårsaket grått og trist vær i Sør-Norge de siste dagene, er på vei til å passere, og at det i bakkant av dette bygger seg opp en høytrykksrygg som gir bedre vær. Derfor kan det nok være lurt å planlegge en strandtur i helga.

– Ja, hvis man lengter etter det, er nok ikke det en dum idé. Men det blir litt forskjellig. Spesielt på Vestlandet ser det varmt ut lørdag og søndag, men det er litt mer skyet. I øst ser det nok litt bedre ut med tanke på sol i løpet av helga, opplyser Villa til NTB.

Villa forteller at helgeværet i nord for så vidt ser greit ut, og at de varme temperaturene holder seg ut uka. Samtidig blir det litt større sannsynlighet for ettermiddagsbyger, spesielt i indre strøk av Troms og Finnmark. Det ser også ut til å bli mer skyet.

– Det blir litt dårligere, men jeg vil fortsatt si at det et ganske bra. Sommeren forblir i Nord-Norge ut uka. Spesielt i Nordland ser det bra ut på søndag, forteller meteorologen.

– Det er litt vanskelig å si allerede nå hvor store mengder som kommer, men det blir nok litt likt som det vi har hatt til nå, forteller Villa.

I nord, derimot, slår sommervarmen til for fullt igjen til uka, med strålende sol og temperaturer opp mot 25 grader flere steder i starten av neste uke.

– I nord blir det jevnt over fint sommervær neste uke, mens lenger ut i uken er det noe mer usikkert, opplyser meteorologen.

Nord-Norge har vært noe heldigere med været denne sommeren enn de sørlige delene av landet, men i helgen ser dette ut til å snu litt.

Sommerværet i sør blir dessverre kortvarig, og over helgen kommer gråværet tilbake. Spesielt mandag blir en regntung dag, med opp mot 80 prosent risiko for nedbør.

(©NTB)

Flere nyheter: