Nora Mørk herjet i kvinnelandslagets OL-oppkjøringskamp mot Danmark i Gjøvik. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Åtte Mørk-mål da håndballkvinnene slo Danmark: – Ville ikke vise fram for mye

Nora Mørk førte an med åtte scoringer da Norges håndballkvinner slo Danmark 26-24 i siste hjemmekamp før OL.

Av NTB | 16.07.2024 20:12:53

Sport: Mørk (8) og Kari Brattset Dale (6) scoret over halvparten av Norges mål. Åtte andre spillere tegnet seg også i målprotokollen med ett eller to mål.

– Det er deilig å vinne, men samtidig er det en treningskamp der vi egentlig ikke har lyst til å vise noen ting, sa Mørk til TV 2.

– Det tenkte nok Danmark også, men jeg synes vi er på et godt sted. Vi fikk til masse bra bakover og tidvis noe bra framover. Og så var Nora kjempegod, sa Stine Bredal Oftedal.

Tidlig i den andre omgangen hadde Norge flere ganger to måls ledelse, slik Danmark hadde hatt før pause, men greide ikke å rykke ytterligere fra.

13 minutter ut i omgangen gikk danskene opp i 19-20 og fikk sin første ledelse siden 11-12, men Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale vendte raskt til norsk ledelse igjen.

Oftedal satte inn kampens siste mål og ble en av fire norske tomålsscorere.

Norge og Danmark møtes en gang til før avreise til Paris. Det blir på dansk parkett i Hillerød torsdag.

12 dager før lagene møtes i OL var det en jevn dyst i Gjøvik Fjellhall. Danmark ledet det meste av første omgang, men Norge scoret omgangens tre siste mål og gikk til pause med 13-12-ledelse.

Danskene kom ikke à jour igjen. Camilla Herrem kontret inn 24-22 etter å ha stjålet ballen i et dansk angrep, og derfra så ikke Norge seg tilbake. En ny kontring avsluttet av Dale ga 25-22 og kampens første tremålsledelse.