Menu
Mange velger å droppe elbilferie i Europa i frykt for å gå tom for strøm. Foto: Tore Meek / NTB

Ladeangst hindrer 1 av 3 nordmenn fra elbilferie i Europa

Frykten for å gå tom for strøm er et hinder som gjør at 1 av 3 nordmenn ikke vil reise med elbil på ferie i Europa.

Av NTB | 15.07.2024 10:43:24

Fritid: Når et representativt utvalg blir spurt om de kunne tenke seg å reise gjennom Europa med bil, melder skepsisen seg hos flere.

I en undersøkelse YouGov har gjort på vegne av forsikringsselskapet If, svarer 32 prosent at det blir for utfordrende med lading og at de ville droppet turen.

– I løpet av to år er det praktisk talt ikke endring i folks ladeangst ved utenlandsferie. Vi stilte de samme spørsmålene i 2022, og da svarte til sammenligning 34 prosent at de dropper Tyskland-turen på grunn av ladeutfordringer, sier pressesjef Sigmund Clementz i If.

35 prosent av de 1019 spurte svarer at de drar på turen med god planlegging. 7 prosent svarer at de ikke trenger å planlegge og legger ut på turen. 26 prosent av de spurte vet ikke hva de vil gjøre.

– Langturer med elbil innenfor Norges grenser er mange nordmenn komfortable med, og har kanskje faste ladestasjoner de bruker. Å bruke elbilen utenlands virker nok litt mer skremmende på en del, forteller Clementz.

Undersøkelsen viser også at yngre personer er mindre skeptiske til å dra på elbilferie i Europa enn eldre. Bare 23 prosent av de over 60 svarer at de ville dratt på turen.

(©NTB)

Flere nyheter: