Menu
President Joe Biden oppfordret søndag kveld til å dempe temperaturen i det han beskriver som en opphetet politisk debatt. Han sa at det ikke er rom for politisk vold og at politisk uenigheter løses ved valgurnene. Tirsdag gjenopptar han valgkampen. Foto: Erin Schaff / The New York Times / AP / NTB

Biden sier «temperaturen må senkes» i politikken

Etter attentatet mot Donald Trump sier president Joe Biden at den politiske retorikken har blitt veldig opphetet og at «temperaturen må senkes».

Av NTB | 15.07.2024 02:23:18

Politikk: – Vi kan ikke falle inn på en vei med politisk vold. Det er ikke rom for slik vold i USA, og det er ingen unntak, sier Biden etter lørdagens attentat.

– Vi er naboer og venner, ikke fiender. Vi løser våre uenigheter ved valgurnene, fortsetter Biden og maner igjen til samhold:

– Ingenting er viktigere enn at vi står sammen.

Biden gjentar også at han er takknemlig for at Trump ikke ble alvorlig skadet.

Samtidig sier han at det er mye som står på spill i det kommende valget, og at han vil fortsatte å stå på for demokratiet og rettsstaten.

Demokratene har stanset sine politiske annonser og satt valgkampen på pause i noen dager etter drapsforsøket på Trump, men tirsdag skal presidenten gjenoppta valgkampen.

Litt før Biden holdt sin tale, ankom utfordrer og ekspresident Donald Trump Milwaukee, der Republikanerne holder landsmøte denne uken. På møtet skal Trump formelt velges til partiets kandidat til presidentvalget i november.

(©NTB)

Flere nyheter: