Menu
Foto: Mahmoud Illean / AP

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 13. juli.

Av NTB | 13.07.2024 06:03:11

Sport: Lørdagen avsluttes med midnattssolkampen mellom Tromsø og KFUM Oslo fra klokken 22.

Det har stormet rundt Joe Biden siden debatten som ble holdt mellom USAs presidentkandidater i juni. Flere har gått ut mot Joe Biden og bedt ham om å trekke seg, samt holdt tilbake kampanjemidler. Hans motkandidat Donald Trump skal holde et valgkampmøte i vippestaten Pennsylvania fra klokken 23 norsk tid. Trumps valgmøte finner sted rett før neste ukes republikanske landsmøte arrangeres i Milwaukee, der Trump skal formelt utpekes som partiets presidentkandidat.

Det er varslet om nye demonstrasjoner i Tel Aviv mot regjeringen i Israel. Kravet handler om å inngå en avtale som sørger for at gislene på Gazastripen slippes fri. Over 250 personer ble tatt som gissel da Hamas gikk til angrep i oktober, hvorav rundt 120 fortsatt er i Gaza. Israelske myndigheter mener at 42 av dem er døde.

Den trettende dagen i tennisturneringen Wimbledon sparkes i gang. Finalen for kvinner hvor italienske Jasmine Paolini spiller mot tsjekkiske Barbora Krejčíková skal holdes klokken 14. I tillegg skal finalene for både menn og kvinner i doubles holdes til samme tid, samt finalen for kvinner junior.

En statue av Petter Northug (38) skal avdukes i hjembygda hans, Framverran i Mosvik. I forbindelse med avdukingen skal det arrangeres et minisprintrenn for barn og en egen showsprint der Petter Northug selv skal delta.

Klokken 17 er det avspark i fotballkampene mellom Fredrikstad og Molde, Lillestrøm og Strømsgodset, Odd og HamKam, Sandefjord og Bodø/Glimt, samt Viking og Kristiansund. Brann spiller mot Haugesund klokken 19.15.

(©NTB)