Karsten Warholm etter EM-gullet i Roma. Foto: Lise Åserud / NTB

Warholm spurtslått i stjerneduellen i Monaco: – Supertider av begge

Karsten Warholm var hakket for treg da han løp inn til 2.-plass på 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i Monaco fredag kveld.

Av NTB | 12.07.2024 20:14:03

Sport: – Jeg fikk meg ikke en på tygga, men jeg gikk inn for å vinne, selvfølgelig. Jeg går for det hver gang. Det er den eneste lovnaden jeg har, sa Warholm til NRK etter målgang.

Det var stjernetungt på startstreken da Warholm, Rai Benjamin og Alison dos Santos stilte på startstreken. De tre friidrettsstjernene er de tre soleklart raskeste i verden på distansen.

– Det kommer til å bli et veldig, veldig tøft løp. Det kommer til å bli et av de mest kompetitive løpene hittil i år, og sikkert resten av året også, sa Warholm før start.

Og nordmannen skulle få rett. Benjamin sikret seieren med 46,67, mens Warholm fulgte på 2.-plass med 46,73. Dos Santos fullførte pallen med 47,18.

– Det er supertider av begge to. Benjamin utnytter alt fra siste hekk og inn, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Warholm var selv greit fornøyd med løpet også at kroppen fungerte og at beinene svarte bra. Han ønsket riktignok å krone det hele med en seier.

– Det fine for meg er at det er en tett kamp, og det kommer det til å bli i Paris også. Og det er der det virkelig teller, sa Warholm og refererte til sommerens OL.

Warholm er verdensrekordholder fra da han løp inn til OL-gull med tiden 45,94 i Tokyo i 2021. Benjamin har imidlertid sesongbeste i verden på 46,46 fra det amerikanske OL-uttaket.

Warholm har 46,70 som toppnotering i 2024. Den tiden satte han under Bislett Games i mai, mens han senere vant EM-gull på 46,98.

Søndag var verken Warholm eller Benjamin på startstreken i Paris, da Dos Santos vant på «bare» 47,78.

Senere i sommer møtes også rivalene i OL i Paris.