Menu
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB

– Vi må unngå «rusreir»

Professor innen rus og psykisk helse, Solveig Klæbo Reitan, advarer mot å samle personer med rus- og psykiske lidelser i såkalte «rusreir». Hun mener det øker risikoen for ytterligere problemer.

Av tomas | 12.07.2024 11:05:45

Haugalandet: Professor Solveig Klæbo Reitan, en av Norges fremste eksperter innen rus og psykisk helse, advarer mot å samle personer med rus- og psykiske lidelser i såkalte «rusreir». Hun mener dette er en feilslått strategi og at det øker risikoen for ytterligere problemer.

Reitan understreker overfor Radio Haugaland at det er en politisk oppgave å håndtere disse utfordringene, og at et godt samarbeid mellom politi, kommune og helsevesen er avgjørende.

De siste månedene har det dessverre skjedd både drap og vold i områder der kommunen har bosatt rusavhengige med psykiske problemer. Disse hendelsene har skapt bekymring og usikkerhet blant både beboere og lokalsamfunnet.

Eksperten mener at fokus bør rettes mot individuell støtte og veiledning, tilpasset den enkeltes behov. Å samle mennesker med komplekse utfordringer i et felles botilbud er ikke en løsning, og kan i verste fall forverre situasjonen.

Flere nyheter: