Menu
Konfliktrådet Sør-Vest : Pressebilde.
Illustrasjonsbilde: Konfliktrådet

Ønsker mer bruk av konfliktrådet for unge lovbrytere

Kriminalitet blant barn og unge under 15 år i Sør-Vest er på vei opp. Konfliktrådet Sør-Vest ønsker derfor at politiet i større grad bruker dem i saker som involverer unge lovbrytere.

Av tomas | 12.07.2024 09:58:25

Kriminalitet og rettsvesen: Kriminalitet blant barn og unge under 15 år i Sør-Vest er på vei opp. Konfliktrådet Sør-Vest ønsker derfor at politiet i større grad bruker dem i saker som involverer unge lovbrytere.

– Ved å møte i konfliktrådet kan barn og ungdom ta ansvar for handlingene sine samtidig som de får innsikt i hvilken skade de har forårsaket. Dette kan bidra til å forebygge at de begår nye lovbrudd i fremtiden. Samtidig gir dette fornærmede en mulighet for gjenoppretting av skaden, få en løsning i en vanskelig situasjon og ikke minst gjenvinne trygghet etter blant annet voldshendelser, skriver leder av Konfliktrådet Kirsten Borsheim i en pressemelding. 

Konfliktrådet er et gratis og frivillig tilbud der partene i en konflikt får veiledning og hjelp til å finne en løsning. De har hittil i år mottatt 97 saker for barn og unge under 15 år.

Håpet er at ved å bruke konfliktrådet oftere kan man unngå unødvendig straffeforfølgelse og gi unge lovbrytere en sjanse til å rette opp feilene sine.

Konfliktrådet kan være et godt alternativ til bøter og straff for unge lovbrytere. Det kan bidra til å forhindre at de havner i en kriminell løpebane.

Flere nyheter: