Molde kunne juble for seier over LSK søndag. Foto: Marius Simensen / NTB

Bisarr scoring hjalp Molde til seier over LSK: – Et av de merkeligste målene jeg har sett

Molde nærmer seg andreplassen i Eliteserien etter 3-0 hjemme mot Lillestrøm. Dyktighet og flaks ble sentrale ingredienser i kampen.

Av NTB | 07.07.2024 19:23:14

Sport: Vertene var klart best og vant fortjent. Seieren gjør at de er ett poeng bak Brann på tabellen, men bergenserne har én kamp mer spilt. Serieleder Bodø/Glimt er seks poeng foran Molde.

– Jeg syns vi er veldig gode de første 30-35 minuttene. Vi burde avgjort det der, men jeg syns ikke de skaper for mye. Det var nok en god prestasjon, vi har satt standarden nå, sa Magnus Wolff Eikrem til TV 2.

Molde kjørte over gjestene før hvilen, og de hadde i tillegg marginene på sin side da 2-0-målet kom. Martin Linnes sendte av gårde et skudd fra 20 meter og traff stolpen. Ballen spratt så tilbake i ryggen på LSK-keeper Mads Hedenstad og inn i eget mål.

– Det er et av de merkeligste målene jeg har sett noen gang. Det er en bisarr scoring, snakk om å ha marginene imot for Lillestrøm-keeperen, sa TV 2-kommentator Haakon Frydenberg.

Før det hadde effektivt spill sendt Molde i ledelsen. Tolv minutter var spilt da Magnus Wolff Eikrem vant ballen høyt i banen. MFK-kapteinen fant så Kristian Eriksen med en smart ball inn i feltet, og spissen styrte inn 1-0 i det lengste hjørnet.

Erling Moes menn spilte seg elegant ut bakfra, og plutselig var de gjennom med fire mot tre. Linnes fant til slutt Mathias Fjørtoft Løvik på bakerste stolpe, og kampens tredje scoring ble bredsidet inn.

– Det er en klassescoring av Molde fra ende til annen, sa Frydenberg på TV 2s sending.

Molde-supporterne i «Tornekrattet» møtte ikke opp til kamp, mens LSK-fansen unnlot å synge de første 45 minuttene.

LSK er på sjuendeplassen på tabellen med 16 poeng på 13 kamper.

Neste runde venter Strømsgodset på hjemmebane for Lillestrøm, mens Molde møter Fredrikstad borte.

LSKs siste rest av håp om poeng fra oppgjøret forsvant halvveis ut i andreomgangen. Denne gangen var det ikke flaks, men heller vakkert kombinasjonsspill som sendte Molde opp i 3-0.

Målet ble lenge sjekket for en hårfin offside, men hoveddommer lot scoringen stå. VAR-sjekken var lite populær blant to supportersider som allerede hadde protestert mot videodømming i oppgjøret.