Formel 2-fører Dennis Hauger. Foto: SIPA USA /Dppi/DPPI/IPA Sport 2 / ipa-agency.net / NTB

Hauger nummer sju i regnpreget sprintløp på Silverstone

Formel 2-fører Dennis Hauger endte på 7.-plass i sprintløpet på Silverstone i England lørdag.

Av NTB | 06.07.2024 15:23:03

Sport: I regnværet på Silverstone hadde sprintløpet en rullende start. Hauger, som ble nummer tre i kvalifiseringen og dermed startet i åttende startspor, hadde dermed ikke de beste forutsetningene for å ta mange plasser i starten.

I løpet av de fem første rundene tok Hauger én plass før det røde flagget kom fram, og løpet ble satt på pause i påvente av mindre nedbør.

Etter en lengre pause startet endelig sprintløpet opp igjen, men det var da usikkert om de ville rekke å gjennomføre alle de 21 rundene. Regelverket sier at det minimum må kjøres 75 prosent av løpets planlagte runder for å få fulle poengsummer, noe som tilsvarer 16 runder.

Dessverre ble Hauger forbikjørt da løpet startet opp igjen, før det nok en gang ble stopp i løpet etter flere kollisjoner. Denne gang bak sikkerhetsbilen.

Etter flere runder bak Aston Martin-bilen startet løpet opp igjen, for tredje gang. Hauger klarte imidlertid ikke å få opp varmen igjen i dekkene, før Zak O’Sullivan kjørte forbi han og dyttet han ned på 9.-plass.

Den plassen holdt han helt til løpet ble avsluttet etter alle de 21 rundene. Dermed sanket han inn to nye poeng i VM-sammendraget.

Før Formel 2-helgen på Silverstone lå Hauger som nummer sju i sammendraget, 55 poeng bak ledende Paul Aron fra Estland.

VM-lederen krasjet med Josep Maria Martí på den åttende runden og måtte bryte løpet som følge.

Nummer to i sammendraget, Isack Hadjar, røk også ut av løpet i samme runde.

– Jeg kan ikke beskrive hvor forbannet jeg er. Det var en gylden mulighet til å komme meg inn i mesterskapet igjen, og nå er det helt kjørt. Jeg har ikke så mye mer å si uten at det blir stygt, sa Hauger.

Neste VM-runde er i den ungarske hovedstaden Budapest om to uker. Formel 2-året avsluttes i Abu Dhabi 8. desember.

Hauger var litt heldig mot slutten av løpet da Victor Martins og O’Sullivan måtte bryte og sendte Aurskog-gutten opp på 7.-plass igjen.

Forrige helg var Hauger raskest i kvalifiseringen i Østerrike, før han kjørte inn til en sterk 5.-plass i sprintløpet. Hovedløpet endte imidlertid i tragedie da nordmannen kvelte motoren før start og ble nummer 13.