Morten Hjulmand ble omringet etter 1-1-scoringen mot England torsdag kveld. Foto: Sergei Grits / AP / NTB.

Kane holder liv i Englands EM-håp – dansk klassescoring i 1-1-kamp

Harry Kane scoret mot Danmark igjen, men en suser fra Kasper Hjulmand sørget for at det endte uavgjort 1-1 mellom duellantene i Frankfurt.

Av NTB | 20.06.2024 20:03:09

Sport: Det betyr at England topper gruppe C med fire poeng foran den siste kampen mot Slovenia kommende tirsdag.

– Vi vet at det kommer til å bli støy og en del skuffelse hjemme, men vi vet at vi kan bli bedre. I øyeblikket sliter vi både med og uten ball. Presset vårt har ikke fungert som det skal i noen av kampene, og vi er dårligere med ball enn vi pleier, sa en ærlig Kane til BBC etter kampen.

I likhet med Slovenia har Danmark spilt to 1-1-kamper hittil i mesterskapet, og det er helt åpent hvilke lag som tar seg videre til cupspillet fra denne gruppen.

Danmark avslutter gruppespillet mot Serbia, som tross to tap heller ikke er helt ute av det ennå.

For tre år siden møttes nettopp Danmark og England i semifinalen i fotball-EM. Da avgjorde Harry Kane med 2-1-scoringen i ekstraomgangene.

Torsdag ble Kane sentral igjen.

Torsdagens scoring var nummer 13 for Kane i mesterskap. Kun Wayne Rooney og Michael Owen har scoret i fire mesterskap på rad for England før Kane. Scoringen var Kanes 47. på 50 kamper for klubb- og landslag denne sesongen. Mot Danmark scoret han på kampens første sjanse.

Etter scoringen sluknet engelskmennene.

17 minutter senere sa det pang fra Danmark, og vi var like langt. Morten Hjulmand dro til med et langskudd i verdensklasse, og ballen føk i mål via stolpen fra 28 meters hold. Danmark var det beste laget etter at England gikk opp i ledelsen, og det var ikke ufortjent at de utlignet.

– Det har ikke gått opp for meg ennå at jeg har scoret for Danmark i et sluttspill, sa målscoreren til dansk TV2.

– Energien i presset vårt ga oss muligheter, blant annet flere distanseskudd som på en god dag kan gå inn, slik mitt gjorde.

Phil Foden og Trent Alexander-Arnold har fått mye kjeft etter kampen mot Serbia, men mot Danmark var i hvert fall Foden friskere enn sist. Foden hadde en fin dragning og mulighet etter 12 minutter, men skuddet fra den ellers følsomme venstrefoten gikk over. I 2. omgang dro Manchester City-juvelen til med et langskudd som gikk rett i stolpen.

Både Foden og Alexander-Arnold ble for øvrig tidlig byttet ut også i denne kampen.

Engelske eksperter slaktet sine egne til pause mot Danmark. Kritikken stilner nok heller ikke etter det som skjedde etter pause.

Men gruppe C topper de, og det er ikke helt uten betydning.

Englands kaptein fikk mye kjeft etter den første kampen mot Serbia. Da hadde Bayern München-spissen to ballberøringer før pause. Etter 17 minutter i Frankfurt fikk han i hvert fall til en berøring med smell i. Da kunne han enkelt bredside ballen inn med venstrefoten til 1-0 etter oppofrende innsats av kjappe Kyle Walker i blindsonen i forkant.

Danmark oppdaget selvsagt at de var minst like gode som det engelske laget, selv om England virket mer tent i starten etter pause.