Luka Jovic jubler etter å ha utlignet for Serbia på overtid, mens slovenerne fortviler. Foto: Peter Kneffel, DPA via AP / NTB

Sen overtidsscoring berget Serbia – helt åpent i gruppe C i EM

Det mer enn luktet cupspill av Slovenia, men en scoring fem minutter på overtid av Luka Jovic ordnet 1-1 for Serbia i München.

Av NTB | 20.06.2024 17:13:11

Sport: 1-1-scoringen kom på corner, og headingen fra Jovic sikret det ene livsviktige poenget for Serbia. Det kan være nok til å sende dem videre om de slår Danmark i den siste kampen i gruppespillet kommende tirsdag.

– Det var stort for meg å score, men jeg ville ha byttet det bort med en seier. Slovenia var gode og ga oss problemer, men vi fortjente ett poeng, sa Jovic. Milan-spilleren ble byttet inn i det 64. minutt.

Kampen så ut til å være avgjort etter at Slovenia tok ledelsen i det 69. minutt. Et strålende angrep endte med en tversoverpasning til høyreback Zan Karnicnik motsatt på bakre stolpe, og der alle snakket om duellen mellom klassespisser før kampstart, var det altså en forsvarsspiller som skulle til for å sprekke nullen. Den 29 år gamle Celje-spilleren gjorde sitt andre landslagsmål i karrieren.

– Det var synd, for vi var så nær, sa Slovenias stjernekeeper og kaptein Jan Oblak.

Etter to 1-1-kamper blir det vanskelig for Slovenia. De må trolig slå England om noen dager for å avansere.

Slovenia er blant Norges rivaler i høstens nasjonsliga og har vist tenner så langt i EM.

– Vi har vist at vi fortjener å være med i sluttspillet. Fotballen kan være ond noen ganger, men jeg er sikker på at dette laget vil reise seg. Vår prestasjon i dag vil gå inn i slovensk idrettshistorie, sa landslagssjef Matjaz Kek.

Begge lag hadde sine muligheter før pause, og den største muligheten kom etter 37 minutters spill. Da knallet Slovenias Timi Max Elsnik ballen i stolpen, og det neste forsøket fra Benjamin Sesko gikk utenfor.

Aleksandar Mitrovic var også nær for Serbia et par ganger, men det ble bare nesten for Serbias mestscorende spiss gjennom tidene. Samme mann hadde også to gode sjanser etter pause, der den ene avslutningen gikk i tverrliggeren og ned.

Serbia åpnet 2. omgang på langt bedre vis enn den første. De viste seg fram med mer energi og mer bevegelse og viste at også de hadde lyst på et mål. Men de fikk ikke til noe særlig foran mål før i det aller siste angrepet i kampen.

Norske Espen Eskås var kampens fjerdedommer.

Samme Karnicnik var i duellen med Jovic i siste overtidsminutt, men greide ikke å hindre utligningen. Alle serberne, inkludert keeper Predrag Rajkovic, var i feltet på hjørnesparket fra Ivan Ilic, og Jovic fikk hodet på ballen.

Det er mye kvalitet både hos Slovenia og Serbia, ikke minst offensivt. Likevel var det lenge ikke godt nok til å få ballen over streken i München. Det virket nesten som om begge lag var mer opptatt av ikke å tape, framfor å forsøke å vinne. Det er sjelden en oppskrift til underholdende og spennende fotball. Slik var det i hvert fall i de første 45 minuttene.

Etter pause ble det bedre for begge lag, men først etter at det nær hadde gått galt for Slovenia. Jaka Bijol var svært nær å gjøre selvmål fire minutter inn i 2. omgang.