Tobias Halland Johannessen ble nummer seks i Slovenia lørdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Halland Johannessen nummer seks i Slovenia – ti sekunder bak vinneren på tøff etappe

Uno-X-syklisten Tobias Halland Johannessen er i ferd med å finne formen før Tour de France. Lørdag tråkket han inn til 6.-plass på 4. etappe av Slovenia rundt.

Av NTB | 15.06.2024 15:13:07

Sport: Inn i den siste stigningen lå hovedfeltet rett i overkant av halvannet minutt bak utbrytergruppen. Det tok imidlertid ikke lang tid før rytterne var samlet.

Mot slutten så Halland Johannessen ut til å være ristet helt av, men nordmannen ble likevel nummer seks etter en sterk avslutning. Ti sekunder skilte opp til vinneren Pello Bilbao fra Spania.

Halland Johannessen tok Tour de France-scenen med storm i fjor. På den knallharde 6. etappen i Pyreneene tråkket Drøbak-syklisten inn til 3.-plass, kun slått av Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard. Han tok i tillegg en 5.- og 6.-plass i løpet av rittet.

24-åringen har ikke syklet et ritt siden monumentet Liege-Bastogne-Liege 21. april. Der veltet han og fikk en tøff smell i kneet, men fullførte likevel til 25.-plass.

I kjølvannet av fredagens etappe ble Uno-X-rytter Johannes Kulset diskvalifisert fra rittet etter at han angivelig lå på sykkelrammen i en utforkjøring. På sykkelspråket kalles det «supertuck», noe som er i strid med reglementet.

«Jeg kan reglene og jeg gjorde ingenting galt. Jeg rørte aldri rammen eller brukte armene eller brystet som støtte. Arrangøren innrømmet at de ikke kunne reglene, men de ville fortsatt ikke endre den gale avgjørelsen. Jeg ønsker meg en unnskyldning fra UCI», skrev Kulset på X lørdag formiddag.