Menu
Henning Berg har sagt opp i AIK. Foto: Magnus Andersson / TT / NTB

Berg har sagt opp i AIK: – Uenige om veien videre

Henning Berg har på eget initiativ sagt opp stillingen som hovedtrener for den svenske fotballklubben AIK.

Av NTB | 14.06.2024 10:13:14

Sport: Det opplyser klubben på sin nettside.

AIK har tapt fem av de sju siste kampene i Allsvenskan og er på 8.-plass.

– Den siste perioden har vi ikke vært gode nok. Når jeg nå velger å forlate AIK, er det fordi vi nylig har vært uenige internt om veien videre. Vi har ulike syn på fotballspillet og hvordan vi best kan utvikle laget og enkeltspillere, sier Berg.

Sportslig leder Thomas Berntsen bekrefter uenighetene.

– Fra dag én har Henning Berg gitt hundre prosent for AIK. En imponerende arbeidsevne og dedikasjon er det jeg vil fremheve som hans hovedsider. Hans besluttsomhet er et annet sterkt punkt, men også det punktet som nå skiller oss i dag. Ulike syn mellom AIK og Henning om hvordan klubben skulle jobbe for igjen å være et topplag i Allsvenskan og kvalifisere seg til Uefa-kamper, var avgjørende for hans avgang, sier Berntsen.

Berg fikk jobben i AIK for et år siden.

– Det har vært en ære og en fantastisk opplevelse å være hovedtrener i AIK det siste året. Det har også vært store utfordringer og veldig lærerikt. Sommeren 2023 var laget i en vanskelig situasjon, og målet var å beholde plassen i Allsvenskan. Sammen klarte vi det. Jeg er spesielt imponert over hvordan spillergruppen taklet presset sammen og holdt fokus fram til siste kamp i serien, sier Berg.

AIK møter Kalmar i sin neste kamp i Allsvenskan 7. juli. Det er ikke klart hvem som vil lede laget da.

Berg forlater AIK etter å ha ledet laget i 35 kamper. Fasiten ble 16 seirer, åtte uavgjort og elleve tap.

(©NTB)